Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ομιλία Δ. Παπαδημούλη στην Ολομέλεια του EK, για επιστολή Τουσκ (ΒΙΝΤΕΟ): «Ντροπή για την Ευρώπη ο Πρόεδρος του Συμβουλίου να μαχαιρώνει στην πλάτη την Κομισιόν»

•       Δημ. Παπαδημούλης: «Ντροπή για την Ευρώπη ο Πρόεδρος του Συμβουλίου να μαχαιρώνει στην πλάτη την Κομισιόν».


•       «Δεν  μπορεί η Ελλάδα και η Ιταλία να σηκώνουν μόνες τους, με ελλιπή ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, το βάρος του προσφυγικού».

•       Ομιλία του Δημήτρη Παπαδημούλη στην Ολομέλεια του Eυρωκοινοβουλίου σχετικά με την επιστολή του Ντόναλντ Τουσκ στους Ευρωπαίους ηγέτες για το προσφυγικό (ΒΙΝΤΕΟ).


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα «Πρόοδος των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο». Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σχετικά με την επιστολή του στους Ευρωπαίους ηγέτες για το προσφυγικό, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:
«Το έγγραφο Τουσκ για το προσφυγικό είναι απαράδεκτο, προκλητικό και αντιευρωπαϊκό. Διχαστικές δεν είναι οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις, αλλά το ίδιο το έγγραφο.
Κύριε Μάσικας θα ήθελα να μεταφέρετε στον απόντα σήμερα πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ ότι όταν διάβασα αυτό το κείμενο νόμιζα ότι το υπογράφει ο κύριος Κατσίνσκι ή ο κύριος Όρμπαν, όχι ο πρόεδρος του Συμβουλίου. Η Κομισιόν με τη στήριξη του Κοινοβουλίου έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον των κυβερνήσεων που αρνούνται να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Και είναι ντροπή για την Ευρώπη ο πρόεδρος του Συμβουλίου να μαχαιρώνει στην πλάτη την Κομισιόν.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Κομισιόν, κύριε Μάσικας, περιμένουν κι από το Συμβούλιο και από τη Σύνοδο Κορυφής να κάνει αυτό που πρέπει, διότι δεν  μπορεί η Ελλάδα και η Ιταλία να σηκώνουν μόνες τους, με ελλιπή ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, το βάρος του προσφυγικού».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Δημ. Παπαδημούλη: