Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

 Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης,
έγινε δεκτός από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.
Στην συνάντηση παρέστησαν τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, όσο και ο Πρωτοπρ. Κυριάκος Τσουρός, υψηλόβαθμο στέλεχος της Ιεράς Συνόδου. 

Ο Δήμαρχος Κατερίνης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, διότι η τελετή έναρξης της 29ης Πανορθόδοξης Συνδιασκέψεως πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη (30/10 – 1/11), κάτι που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στην κοινωνία, ενώ δήλωσε τη σαφή βούληση της Δημοτικής Αρχής να συμβάλει στη διοργάνωση κάθε άλλης πρωτοβουλίας της Ιεράς Συνόδου, που επικεντρώνεται στην προβολή της Κατερίνης, της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού της. 


Από την πλευρά τους, τόσο ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος όσο και ο π. Κυριάκος Τσουρός  μετέφεραν στον Μακαριώτατο την απόλυτη ικανοποίησή τους για την αγαστή συνεργασία και ουσιαστική παρουσία των τοπικών Αρχών στη διοργάνωση της Συνδιασκέψεως, που στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία.

Τέλος, ο κ. Χιονίδης μετέφερε στον Μακαριώτατο τον σεβασμό και την αγάπη των πολιτών της Κατερίνης, ενώ τον προσκάλεσε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις των Αικατερινείων κατά την προσεχή χρονιά.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Αρχιεπισκοπικό Γραφείο του Συνοδικού Μεγάρου στην Ιερά Μονή Πετράκη, κατά το διάλειμμα συνεδριάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. 

Με την ευκαιρία αυτή ο Δήμαρχος συναντήθηκε με Συνοδικούς Ιεράρχες, καθώς επίσης και με τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπο Κλήμη, ο οποίος πρόσφατα παρέστη στις εκδηλώσεις για την εορτή της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης.