Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ομιλία του Χάρη Τζαμακλή στη βουλή για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού του 2018.

 
“Εσείς δεν διανέματε τα πλεονάσματα της δικής σας διακυβέρνησης ως κοινωνικό μέρισμα. Εσείς τα διανέματε σε ημετέρους υπό μορφή δανείων στα ΜΜΕ, στα Κόμματα, στην επιχειρηματική και όχι μόνο ελίτ”.
«Οι πόροι που εξασφαλίστηκαν για το κοινωνικό μέρισμα το 2016 και το 2017 εξασφαλίστηκαν από τη συνετή δημοσιονομική διαχείριση, δηλαδή από την αποφυγή άσκοπων και, κυρίως, σκόπιμων σπαταλών.
Η αποφυγή σκόπιμων σπαταλών κύριοι συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης, είναι προϊόν ιδεολογίας και στάσης ζωής. Ασφαλώς και στα χρόνια της δικής σας διακυβέρνησης υπήρχαν πλεονάσματα. Εσείς, όμως, δεν τα διανέματε ως κοινωνικό μέρισμα. Εσείς τα διανέματε σε ημετέρους υπό μορφή δανείων, στα ΜΜΕ, στα Κόμματα, στην επιχειρηματική και όχι μόνο ελίτ, υπό μορφή αγορών αχρείαστων εμβολίων από το ΚΕΕΛΠΝΟ με δάνεια, υπό μορφή διανομής αχρείαστης διαφημιστικής δαπάνης πάλι από το ΚΕΕΛΠΝΟ, υπό μορφή προσλήψεων κ.λπ..
Αν τη δική μας διακυβέρνηση τη χαρακτηρίζετε ιδεοληπτική και διακυβέρνηση ανίκανων, τη δική σας επί σαράντα χρόνια πώς τη χαρακτηρίζετε;
Αναλογιστήκατε ποτέ ότι η φορολόγηση των Ελλήνων πολιτών διαχρονικά οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη φοροαποφυγή, που γεννούν οι παραδείσιες και όχι μόνο off shore, τα διάφορα papers και οι λίστες; Αναλογιστήκατε ποτέ ότι δεν θα έλειπαν σήμερα από τα κρατικά ταμεία 400 εκατομμύρια ευρώ των κομματικών σας δανείων;»

Η ομιλία του Χάρη Τζαμακλή για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού του 2018.