Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Φορολοταρία ώρα μηδέν: Κληρώνονται σήμερα τα 10 εκατ. ευρώ

Ήρθε η μέρα της σούπερ-φορολοταρίας. Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, κληρώνονται τα 10 εκατ. ευρώ. 10.000 τυχεροί θα λάβουν από 1.000 ευρώ ο καθένας μέσα από 10 κληρώσεις. Τα αποτελέσματα των κληρώσεων θα αναρτηθούν στο TAXISnet.

Οι κληρώσεις αφορούν στις συναλλαγές με κάρτες και ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, αλλά και τον Νοέμβριο.
Η μεγάλη λοταρία του Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνει το πρωί της Κυριακής στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και θα μοιράσει από 1.000 ευρώ σε 10.000 τυχερούς.
Στη συνέχεια, οι φορολογούμενοι θα εισέλθουν στο TAXISnet. Για να εις τα αποτελέσματα θα πρέπει να μπεις στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και να πατήσεις την ένδειξη «Δημόσιες Κληρώσεις».
Η είσοδος στο σύστημα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet. Μόλις κάνεις log in, θα μπορέσεις να δεις τόσο τους λαχνούς σου όσο και το εάν κερδίζει κάποιος απ’ αυτούς.
Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώσει τους τυχερούς μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που θα αποστείλει στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο TAXISnet.
Θυμίζουμε χρηματικά έπαθλα του Προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Τα χρήματα θα πιστωθούν την 29η Δεκεμβρίου, εφόσον οι τυχεροί έχουν δηλώσει τους λογαριασμούς IBAN στην εφαρμογή. Όσοι κερδίσουν και δεν έχουν δηλώσει τον λογαριασμό τους (θα πρέπει να είναι μόνοι δικαιούχοι ή πρώτοι) θα ειδοποιηθούν από την ΑΑΔΕ προκειμένου εντός τριών μηνών να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να λάβουν το έπαθλο.
Το πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων είναι ένα πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών που διενεργείται με τη συνεργασία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με στόχο την επιβράβευση των πολιτών και την ενίσχυση των κινήτρων για τη χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος που με τη σειρά του συμβάλλει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.