Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ"

Την στήριξη στον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, στις τυχοδιωκτικές πολιτικές των ΗΠΑ και στην εμβάθυνση εμπλοκής της
χώρας μας στο επικίνδυνο κουβάρι όπως ξετυλίγεται των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων, αξιώνουν σαν στρατηγική επιλογή η << χρυσή αυγή >>, για αυτό στην επίσκεψη του κυρίου Τσίπρα στις ΗΠΑ, μίλησε για << ιστορική >> ευκαιρία.
 Στην ίδια κατεύθυνση και όλα τα αστικά κόμματα, τα κόμματα του κεφαλαίου, αφού αυτή η επιλογή αποτελεί προτεραιότητα για την αστική τάξη της χώρας μας, στην κατεύθυνση  να αποτελέσει διαμετακομιστικός ενεργειακός κόμβος περάσματος και αποθήκευσης ενέργειας, που η εκμετάλλευση τους θα γίνει από μονοπώλια και τμήματα του εγχώριου κεφαλαίου και  θα τους επιφέρουν νέα υπερκέρδη.  
Αυτή η προοπτική δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, είναι ποτισμένη με το αίμα των λαών, με συρράξεις και πολεμικές συγκρούσεις που είναι ήδη σε εξέλιξη στην Μέση Ανατολή και όχι μόνο, με καταστροφές, με πρόσφυγες – μετανάστες, αφού τα μονοπώλια που κονταροχτυπιούνται και συγκρούονται μέσω των ιμπεριαλιστικών κρατών, συμμαχιών, πόλων, για την εκμετάλλευση τους, στόχο έχουν την αυξανομένη κερδοφορία τους, ελέω κρίσης και  ύφεσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας   και όχι την ικανοποίηση  των λαϊκών – κοινωνικών αναγκών.
Σε αυτή την οικονομική βάση, των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής και ανάπτυξης μάλιστα στο μονοπωλιακό στάδιο, τον ιμπεριαλισμό, η όξυνση των ενδομονοπωλιακών ανταγωνισμών για οικονομική κυριαρχία, αποτελούν  εγγενές στοιχείο και εσωτερική ανάγκη του ίδιου του συστήματος της ταξικής εκμετάλλευσης και κοινωνικής καταπίεσης   για να αναπαραχθεί.
  Είναι  χαλκευμένος, ψευδεπίγραφος  πατριωτισμός, οι αποπροσανατολιστικές πατριωτικές κορώνες  και εθνικιστικές  ρητορείες στον λαό, στο σύστημα αυτό.  Γίνεται για να πεισθεί ύπουλα και να συνταχθεί πίσω από ιμπεριαλιστικές διενέξεις και ανταγωνισμούς, για να κάνουν οι λαοί δικιά τους σημαία τα αιματοβαμμένα  συμφέροντα  των καπιταλιστών, των μονοπωλίων, που είναι συμφέροντα ξένα, ταξικά εχθρικά και  θυσιάζονται άδικα οι λαοί για αυτά.
Αυτό τον πέτσινο πατριωτισμό  εκφράζει απροκάλυπτα η << χρυσή αυγή>>, σαν δύναμη του συστήματος που θέλει τον λαό συμβιβασμένο και υποταγμένο στις αξιώσεις των κεφαλαιοκρατών, των καπιταλιστών.
 Η  εξωτερική πολιτική της μπορεί να φαίνεται  αντιφατική, γιατί κάποτε αλληθωρίζει στους ιμπεριαλιστές της αστικής τάξης της Ρωσίας και κάποτε στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, αλλά είναι πάντα εναρμονισμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Πολιτική τυχοδιωκτική, αδιέξοδη για τον λαό μας, που πρέπει να παλέψει και να αντισταθεί για να μην μετατραπεί η χώρα μας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και κανενός άλλου.
Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στα  νέα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που αιματοκυλούν λαούς για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών, κοιτασμάτων, δρόμων μεταφοράς τους, για την εκμετάλλευση πρώτων υλών, την εύρεση νέων αγορών.
Πολιτική επικίνδυνη και βάζει τον λαό της χώρα μας σε περιπέτειες που μπορεί να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις.
Τον πατριωτισμό των λίγων, της ολιγαρχίας του πλούτου  εκφράζει η << χρυσή αυγή >>,  που είναι προσχηματικός και ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού, για να υιοθετήσουν τα αντιδραστικά, αποκρουστικά  τους σχέδια.
Ο πατριωτισμός έχει ταξικό περιεχόμενο και δεν έχει σχέση με τα εθνικιστικά και ρατσιστικά μίση.  Πολιτική  των ναζιστικών και φασιστικών κομμάτων στα πλαίσια του καπιταλιστικού  συστήματος, που θέλει τους εργαζόμενους διαιρεμένους, απομονωμένους, χωρίς  ενότητα στην βάση της τάξης τους, για να τους εκμεταλλεύονται ποιο εύκολα και αποτελεσματικά. Αυτόν τον στρατηγικό στόχο υπηρετούν οι φασίστες, οι ναζί, για λογαριασμό των εκμεταλλευτών – καπιταλιστών.
Πατριωτισμός σήμερα για τον λαό μας σημαίνει να  παλέψει και να αντισταθεί στα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να παλέψει ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτά τα σχέδια, που την θέλουν  ορμητήριο θανάτου.
 Για αυτό θέλουν την αναβάθμιση της αμερικονονατοικης βάσης στη Σούδα, την εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο, την κατασκευή νέων αμερικανικών βάσεων όπως στην Κάρπαθο, την αξιοποίηση λιμανιών, αεροδρομίων στην Βόρεια Ελλάδα. Όλη αυτή η προετοιμασία θυμίζει, πρόβα προετοιμασίας πολέμου, που η χώρα μας θα πληρώσει ακριβά σε μια ενδεχόμενη γενικευμένη σύρραξη.
 Σε όλες της αξιώσεις των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι << πρώτοι φορά αριστερά >>,  τα έδωσαν όλα σε μια ιδιότυπη συναίνεση από όλα τα αστικά κόμματα της χώρας μας μέχρι την << χρυσή αυγή >>.
Η μετατροπή της χώρας μας σε πυριτιδαποθήκη  των ιμπεριαλιστών  δεν σημαίνει   γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας μας όπως επαίσχυντα υποστηρίζουν όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις μαζί και η << χρυσή αυγή >>, ούτε εξασφαλίζει  ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.
Επαγρύπνηση, αγώνας, αντίσταση μέσα  από το αντιιμπεριαλιστικό  - αντιπολεμικό κίνημα της χώρας μας, αγώνας γνήσιος, ταξικός, αληθινά πατριωτικός, αγώνας που είναι οργανικά ενταγμένος στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.  Για να απαλλαγούν ο λαοί από της οικονομικές κρίσεις του συστήματος που γεννούν τους πολέμους,  την φτώχεια, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και να γίνουν κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουν, αλλάζοντας ταξικά χέρια τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και σκοπό το παραγόμενο προϊόν, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας – παραγωγής - κατανομής,  για την λαϊκή – κοινωνική ευημερία και  κοινωνική πρόοδο.
Σε αυτή την ιστορική επιταγή, τα στελέχη, τα μέλη του ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, οι ριζοσπάστες αγωνιστές  της χώρας μας, καταθέτουν ψυχή, με όρους ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής προσφοράς.  Γιατί όπως είπε και ο μεγάλος Ρώσος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας  Μαγιακόφσκι, το μέλλον δεν θα  έρθει  μονάχο του, έτσι  νέτο σκέτο.
Σαββίδης Παναγιώτης