Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Ενημερωτική εκδήλωση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Βέροια

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα οι «Επαγγελματικές Προοπτικές στον Αγροδιατροφικό Τομέα» διοργανώνει στη
Βέροια, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συλλόγου Σταθμών Τεχνικής Επιθεώρησης Εξοπλισμών Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων. Θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ημαθίας (Κεντρικής 3) την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 18:00, κι απευθύνεται σε μαθητές, γονείς, απόφοιτους, επαγγελματίες και τοπικούς φορείς.
Κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής καθώς και τα προγράμματα οικονομικής βοήθειας και υποτροφιών της.

Λίγα λόγια για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1904 στη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της Ελλάδος και των Βαλκανίων. Τα κύρια εκπαιδευτικά της τμήματα είναι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γενικό Λύκειο), η Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επαγγελματικό Λύκειο και Εκπαίδευση Ενηλίκων), το Perrotis College of Agriculture, Environment and Life Sciences και η Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών. Η Σχολή προετοιμάζει τους αποφοίτους της για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.