Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΗΜΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ 8Η ΕΒΕΠ

 «Σύγχρονα Εργαλεία Στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Νομό Πιερίας» θεματικά σεμινάρια στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 8ης ΕΒΕΠ-ΚΜ 2017


Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Το Επιμελητήριο Πιερίας στηρίζει στην πράξη τα μέλη του και τον επιχειρηματικό κόσμο της Πιερίας».


Το Επιμελητήριο Πιερίας στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 8ης ΕΒΕΠ-ΚΜ 2017 πραγματοποίησε στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Πιερίας εντός του Εκθεσιακού χώρου, ενημερωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με το Κέντρο Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS (Κ.Ε.Π.Α.) με θέμα : «Σύγχρονα Εργαλεία Στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Νομό Πιερίας».
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι :«Όλοι γνωρίζουμε την κρίση που βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος τα τελευταία χρόνια μέσα σε ένα ασταθές και τεταμένο κλίμα. Το Επιμελητήριο Πιερίας στηρίζει στην πράξη τα μέλη του και τον επιχειρηματικό κόσμο της Πιερίας με εκδηλώσεις και σεμινάρια όπως το σημερινό, που σκοπό έχουν την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης σε υφιστάμενους νέους και εν δυνάμει νέους επιχειρηματίες, ώστε να έχουν πρόσβαση σε μικροχρηματοδοτήσεις. Το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), αποτελεί ένα σημείο αναφοράς στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας μας».
Η παρουσίαση των Κέντρων Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS  έγινε από τον κ. Στάμκο Νεοκλή, Project Manager, CFO, Κ.Ε.Π.Α., ο οποίος ανέφερε ότι το ΚΕΠΑ στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενίσχυση των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρηματιών δημιούργησε ένα σχήμα μικροχρηματοδοτήσεων με μικροπιστώσεις χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις μαζί με παροχή επιχειρηματικής υποστήριξης στον δανειολήπτη. Σκοπός του έργου ήταν να συμβάλει στη δημιουργία βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.


Η παρουσίαση και ανάπτυξη του Θεματικού Εργαστηρίου με τίτλο «Ανάπτυξη Εξαγωγών» έγινε από την κα. Παγούνη Αγνή, Υπεύθυνη Γραφείου microSTARS στην Θεσσαλονίκη. Αναλύθηκαν όλες οι συνιστώσες για ένα πλάνο αποτελεσματικής εξαγωγικής δραστηριότητας, ώστε να αξιολογηθούν οι δυνατότητες των επιχειρήσεων και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες  για περαιτέρω ανάπτυξη των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων σε διεθνές επίπεδο.
Το αγροτικό επιχειρηματικό περιβάλλον, την εξέλιξη της γεωργίας, τους τρόπους παραγωγής, την αξιοποίηση των παραγωγικών συντελεστών, την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα, τη συμβολαιακή γεωργία, τη δικτύωση και τους άξονες της κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ανέπτυξε ο κ. Κατσαρέλλος Δημήτριος, Υπεύθυνος Γραφείου microSTARS στο Κιλκίς, στην παρουσίαση του Θεματικού Εργαστηρίου με τίτλο «Αγροτική Επιχειρηματικότητα».


Την εκδήλωση έκλεισε ο πρόεδρος του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ) και αντιπρόεδρος του ΚΕΠΑ κ. Φ. Αλγιανάκογλου ο οποίος συνεχάρη τον πρόεδρο και του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας για την πρωτοβουλία των σεμιναρίων ώστε να επωφεληθούν οι μικρές επιχειρήσεις της Πιερίας και τον ευχαρίστησε για την άριστη επικοινωνία και συνεργασία τους.
Τα στοιχεία της παρουσίασης των θεματικών σεμιναρίων βρίσκονται στη διάθεση των επιχειρηματιών οι οποίοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου και να πάρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.