Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Kαι επίσημα πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη ο ιδιοκτήτης των Zara

Ο Amancio Ortega είναι, πλέον, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ξεπερνώντας κατά 200.000.000 δολάρια τον Bill Gates. Ο
συνδημιουργός της ισπανικής εταιρείας μεταπώλησης, Inditex, στην οποία ανήκει και η αλυσίδα ειδών ρουχισμού, Zara, έχει ξαναβρεθεί στην ίδια θέση τρεις φορές στο παρελθόν αλλά έχασε το προβάδισμα μέσα σε μία ημέρα. Η πιο πρόσφατη ήταν μόλις την Τρίτη, όταν η μετοχή της Inditex είχε άνοδο 1%, αλλά δεν κράτησε για πολύ. Σήμερα, Τετάρτη, ξαναβρέθηκε στην κορυφή και παρέμεινε εκεί.
Ο 81χρονος Ortega, σύμφωνα με το real-time ranking του Forbes, αξίζει 85 δισεκατομμύρια δολάρια και κοιτάζει αφ’ υψηλού τους Gates και Bezos. Είχε προηγηθεί η άνοδος του δημιουργού της Amazon, Jeff Bezos, στην ίδια θέση τον Ιούλιο, αλλά και αυτός έπεσε κάτω από τον Bill Gates μέσα σε λίγες ώρες. Ο Ortega έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015 και για δεύτερη τον Σεπτέμβριο του 2016. Ο πρώην ταμίας καταστήματος δημιούργησε την Inditex μαζί με την τότε σύζυγό του, Rosalia Mera, το 1975.
CNN.gr
http://magazinomou.gr/