Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Πρεμιέρα με παραδοσιακό χρώμα και πλήθος επισκεπτών στην 33η Εμποροπανήγυρη

 Με χρώμα παράδοσης και μεγάλη προσέλευση επισκεπτών άνοιξε την αυλαία της, το βράδυ του Σαββάτου 02 Σεπτεμβρίου, στον
καθιερωμένο χώρο, στην περιοχή της Ανδρομάχης, η 33η Εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης.


Στην εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιο παρέστησαν: ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί - τοπικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου,  εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας κ.α. εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων & συλλόγων.


Μνήμες, τόπος συγκέντρωσης και συναναστροφής
Σε σύντομη ομιλία του κατά τη διάρκεια της έναρξης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης σημείωσε: «Γιορτάζουμε σήμερα 33 χρόνια Εμποροπανήγυρης. Μίας Εμποροπανήγυρης παραδοσιακής, που παρά τις δυσκολίες των καιρών και τις αλλαγές στη νοοτροπία μας, συνεχίζουμε να την απολαμβάνουμε εμείς που έχουμε μνήμες για αυτήν από τα παιδικά μας χρόνια και σήμερα πλέον και τα παιδιά μας. Θα έλεγα ότι αποτελεί έναν τόπο συγκέντρωσης και συναναστροφής. Συγχαίρω τον εντεταλμένο σύμβουλο Γιώργο Γαβρίδη και τον αντιδήμαρχο Νίκο Παπαζιώγα, για την σπουδαία προσπάθεια που κατέβαλαν σε ό, τι αφορά την οργάνωση, την συμμετοχή πολλών εκθετών, τη διαμόρφωση, όσο το δυνατόν, καλύτερων συνθηκών λειτουργίας. Επίσης, τους υπηρεσιακούς μας παράγοντες, τη Δάφνη Μπατσαρά, το Τμήμα Καθαριότητας και την αρμόδια αντιδήμαρχο, την επιτροπή για τη λειτουργία της Εμποροπανήγυρης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλω να απευθύνω στους εθελοντές μας για την καθοριστική και φέτος συμβολή τους στη διοργάνωση. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι λαμβάνουν μέρος. Τους ευχόμαστε να έχουν μία καλή χρονιά με μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο».


Επιπλέον, σε χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου τόνισε: «Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση, καθώς φέτος βλέπουμε πράγματι μία άλλη εικόνα στην Εμποροπανήγυρη».


Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων και περιηγήθηκαν στους χώρους των περιπτέρων.


ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ
Ατελείωτο παιχνίδι ξεγνοιασιάς περιμένει τα παιδιά όλων των ηλικιών, που επισκέπτονται μαζικά την κλασική αγαπημένη γωνιά του Λούνα Παρκ, μία όαση παιχνιδιού σε προσιτές τιμές, με ποικιλία παιχνιδιών και δραστηριοτήτων.


Επιπλέον, στις εγκαταστάσεις της Εμποροπανήγυρης, υπάρχουν χώροι εστίασης με παραδοσιακά γλυκίσματα και εδέσματα, ο εμπορικός τομέας με ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, όπου οι τοπικοί και όχι μόνο παραγωγοί προβάλλουν τα προϊόντα τους, ενώ συμμετέχουν και μικροπωλητές με είδη ένδυσης, υπόδησης, παιχνίδια κ.α.


ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παράλληλα, στη μουσική σκηνή, η οποία έχει τοποθετηθεί στο ψυχαγωγικό τμήμα των εγκαταστάσεων, οι επισκέπτες της Εμποροπανήγυρης με κέφι και ζωντάνια τραγούδησαν και διασκέδασαν παρέα με τους: Νίκο Μέρκα & Βασιλική Κωστοπούλου δημοφιλή ακούσματα του ελληνικού λαϊκού και έντεχνου ρεπερτορίου. Νωρίτερα, παραδοσιακούς χορούς παρουσίασαν τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανδρομάχης.


Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και τις επόμενες ημέρες, η δύναμη της αυθεντικής ελληνικής μουσικής παράδοσης, λαϊκά μουσικά γλέντια, τραγούδια σε έντεχνο ύφος, DJs και πολλές ακόμη εκπλήξεις αναμένεται να προσφέρουν μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας σε όλους όσοι βρεθούν στην Εμποροπανήγυρη.


Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 21:00, ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Κυριακή 03/09

Μουσικό γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά

Δευτέρα 04/09

LIVE από το μουσικό σχήμα «4 Τέταρτα»

Τρίτη 05/09

Έντεχνη μουσική βραδιά με το σχήμα: «PEROtheband»

Τετάρτη 06/09

Ποντιακή παραδοσιακή μουσική βραδιά με τον Στάθη Νικολαΐδη

Πέμπτη 07/09

Ατόφια παραδοσιακή μουσική από όλη την Ελλάδα με την ιδιαίτερη αισθητική του σχήματος «Γιαγκίνι»

Παρασκευή 08/09

«Djs της Κατερίνης επί σκηνής»
H Εμποροπανήγυρη θα διαρκέσει έως τις 09 Σεπτεμβρίου.