Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Παρουσία του προέδρου του κόμματος «Ποτάμι» κ. Θεοδωράκη στην 91η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου - Ταξίδι στην Θρακιώτικη παράδοση με το μουσικό σχήμα Θρακόμελο!

Foto: kapa-news
          Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, στο Αιγίνιο,  γιορτινή συναυλία με το παραδοσιακό θρακιώτικο συγκρότημα
«Θρακόμελο»  ,  στο χώρο εκδηλώσεων της 91ης Εμποροπανήγυρης με ιδιαίτερη επιτυχία.
    Mε την παρουσία του δημάρχου, του προέδρου του κόμματος «Ποτάμι» κ. Θεοδωράκη και συνεργατών του,  εκπροσώπων  της αυτοδιοίκησης, φορέων, συλλόγων, καθώς και πλήθους δημοτών, εκθετών και επισκεπτών ολοκληρώθηκε η τρίτη εκ των τεσσάρων προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων της εμποροπανήγυρης.
Ο δήμαρχος, κ. Βαγγέλης Λαγδάρης , καλωσορίζοντας τον κ. Θεοδωράκη, τους συνεργάτες του και τους παραβρισκόμενους, αναφέρθηκε στο θεσμό της εμποροπανήγυρης Αιγινίου, τονίζοντας ότι παραμένει μέχρι σήμερα απόλυτα επιτυχημένος ,παρά τα συνεχή έτη οικονομικής ύφεσης που διέρχεται η χώρα μας και συγκριτικά με την κρίση που υφίστανται άλλες γνωστές εμποροπανηγύρεις ,διότι παραμένει επί 91 χρόνια, όχι απλά τόπος και ευκαιρία εμπορικής δραστηριότητας αλλά κύρια χώρος ανταμώματος και επικοινωνίας , αναβίωσης της  ιστορικής μνήμης και παράδοσης, πολιτιστικής έκφρασης και ψυχαγωγίας. Στη συνέχεια κάλεσε τον κ. Θεοδωράκη να χαιρετίσει την εκδήλωση.
Ο πρόεδρος του  «Ποταμιού» δήλωσε ότι προσκλήθηκε από το δήμαρχο ,κατά τη συνάντησή τους στη ΔΕΘ, να παραστεί σε μια διοργάνωση με μεγαλύτερη έκταση και περισσότερο κόσμο, την εμποροπανήγυρη Αιγινίου. Εντυπωσιάστηκε από το μέγεθος ,τη συμμετοχή, τον παλμό και το χρώμα της διοργάνωσης ,ευχήθηκε στο κοινό να δει η χώρα  μας καλύτερες μέρες και στην  εμποροπανήγυρη επιτυχίες και ανάπτυξη.
Ακολούθησε ο  πρόεδρος του Δ.Σ. και υπεύθυνος της εμποροπανήγυρης Αιγινίου, κ. Ανδρικόπουλος Αυγουστίνος που επεσήμανε το  αμείωτο ενδιαφέρον των κατοίκων του Αιγινίου, όλων  των προηγουμένων δημοτικών αρχών,  στη διατήρηση και ενίσχυση του θεσμού, την ευθύνη όλων μας για τη σωστή   διαχείριση , ανάδειξη και  εξέλιξη του κληροδοτήματος αυτού, ευθύνη προς τις προηγούμενες αλλά και επερχόμενες γενιές. Με  την αντίληψη αυτή, απονεμήθηκε από το δήμαρχο κ. Λαγδάρη στον κ. Μόσχου Κωνσταντίνο ,επί 33 χρόνια γραμματέα του πρώην δήμου Αιγινίου και υπεύθυνου λειτουργίας της εμποροπανήγυρης , αναμνηστική ,τιμητική πλακέτα για την πολυετή και σημαντική προσφορά του στο θεσμό.
      Στο μουσικό δίωρο που ακολούθησε, οι μελωδίες του «Θρακόμελου, των επιδέξιων μουσικών του  ,ταξίδεψαν τους ακροατές στον απέραντο κόσμο της παράδοσης του δημοτικού μας τραγουδιού , ερμηνεύοντας εξαιρετικά θρακιώτικα δημοτικά τραγούδια , αποσπώντας το αυθόρμητο χειροκρότημα του κοινού.   

Τους ευχαριστούμε θερμά  και τους ευχόμαστε συνεχείς επιτυχίες στη ζωή και στην καλλιτεχνική τους σταδιοδρομία.