Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ο τερματοφύλακας Ιωάννης Ράντος (Πιερικός)... μέσω Αλέκου Ράντου στη συνέντευξη της χρονιάς! viral

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr) Ο 17χρονος rookie τερματοφύλακας του Πιερικού  Ιωάννης Ράντος, κατεβάζει τα ρολά της ιστορικής μνήμης, στην
εγκυκλοπαίδεια του Μetrosport.gr, με... ιστορικό εκσκαφέα το δημοσιογράφο Νίκο Κολίτση, στην πρώτη και πιο συγκινητική αποκλειστική stand up συνέντευξη της ζωής του, σ’ ένα πρωτόγνωρο και ανατρεπτικό σκηνοθετικά τετ α τετ... με τον πατέρα του, Αλέκο Ράντο, κορυφαίο πρώην τερματοφύλακα του Πιερικού και του Ολυμπιακού Πειραιά. 
Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός πορτιέρο, με καταγωγή από το Λόφο Πιερίας, κάνει... βουτιά στο χωροχρόνο και καλείται να μαντέψει τις απαντήσεις -στην απόκρουση της ζωής του- και ν' απαντήσει σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις που έδωσε ο πατέρας του, πριν τη γέννηση του ιδίου (Σεπτέμβριος του μακρινού 1998!) και να τις επικαιροποιήσει στο σήμερα, σ’ ένα concept που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά πανελλαδικά και καταγράφει, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, μέσω της ενσυναίσθησης, την ιερότητα και την πεμπτουσία της πατρικής σχέσης στην ολότητά της, έστω και δύο τερματοφυλάκων εξ αίματος... με χάσμα γενεών. 



Οι στιγμές ενθουσιασμού και έκπληξης (από τα Ιεροσόλυμα... μέχρι το Θεό και το Μαραντόνα), οι ιστορικές ελλείψεις, οι ομοιότητες και οι διαφορές, το παρόν και το μέλλον, οι προφορικές μαρτυρίες, μέσω του ποδοσφαίρου, από το Λόφο μέχρι τον Πειραιά αλλά και της ζωής, όλα καταγράφονται και αποτυπώνονται, με γλαφυρό τρόπο, λεκτικά και συμπεριφορικά, στα λόγια, στο πρόσωπο και στις αντιδράσεις του τερματοφύλακα του Πιερικού, με τον πατέρα του να είναι παρόν κάθε στιγμή, θεωρία και πράξη! 
O Iωάννης Ράντος ζει το ποδόσφαιρο μέσα από τις αφηγήσεις του πατέρα του και ο μπαμπάς, Αλέκος Ράντος (προπονητής τερματοφυλάκων στον Ολυμπιακό σήμερα), κάνει restart στην ποδοσφαιρική του καριέρα, μέσα από τα όνειρα του γιου του, σ’ ένα παράλληλο σύμπαν, που όμοιό του μόνο η ζωή και το ποδόσφαιρο μπορούν να προσφέρουν!
Highlights: «Πιστεύω ότι του μοιάζω κάπως και στο στυλ, αυτά που κάνω μου λέει ότι τα κάνω κι εγώ...», «τα πήγε πολύ καλά ο μπαμπάς, κατέβασε τα ρολά», «όταν ήταν μικρός, τον έβαλαν να παίξει με την ΑΕΚ και πήρε το πρωτάθλημα, είχε τρελαθεί, έκανε σαν χαζός!», «έχω μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά πάνω απ’ όλα είναι δουλειά, παλεύω γι’ αυτό, το σκέφτομαι όλη μέρα, ονειρεύομαι», «όπως μου λέει και ο μπαμπάς, γιατί ο μπαμπάς μου τα μαθαίνει όλα», «μάλλον θα ήταν όνειρο του πατέρα μου να παίξω στον Ολυμπιακό», «θέλω να παίξω, να παλέψω για τη θέση και να παίξω», «μπαμπά, θα σε πάρω τηλέφωνο το βράδυ να μιλήσουμε για την προπόνηση...»



Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.