Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

27 Αυγούστου 2017 σεμινάριο για την τρούφα Ολύμπου

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017


Στις 7 το πρωί και για τρεις ώρες θα αναζητήσουμε τρούφες με ειδικά
εκπαιδευμένα σκυλιά στον Όλυμπο. Θα δούμε και θα αναλύσουμε τύπους χωμάτων, κατάλληλα δασικά είδη δέντρων, αλλά και θα συλλέξουμε τρούφες με τη βοήθεια του Νώε ή του Πάμπλο. (Springer spaniel 5 ετών)

Θα υπάρξει διάλειμμα μισής ώρας για καφέ, αναψυκτικό και θα συνεχίσουμε με την παρουσίαση της καλλιέργειας της τρούφας.

Στην πορεία θα αναλύσουμε λεπτομερώς δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για τα σπάνια και πολύτιμα είδη: T.magnatum, t.melanosporum, t.macrosporum. Τα στοιχεία βοηθούν στην επιτυχή έρευνα στα Ελληνικά δάση και βασίζονται στην μακρόχρονη εμπειρία μας. Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα λανθασμένα στοιχεία που πολλές φορές υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Θα σας ενημερώσουμε σχετικά με τα τρουφόσκυλα: Ράτσες-Εκπαίδευση-Τρόποι εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσετε και μόνοι σας να εκπαιδεύσετε το σκυλάκι σας.

Εξασφαλίζουμε την πλήρη απορρόφηση των τρουφών σας, ώστε να μην μείνει ούτε μια τρούφα χωρίς να πωληθεί.

Αμέσως μετά θα γίνει η μακροσκοπική ταυτοποίηση ειδών τρούφας: T.macrosporum, t.aestivum, t.mesentericum. Και αν σταθούμε τυχεροί και της λευκής πολύτιμης τρούφας T.magnatum, στην περίπτωση που θα βρεθεί κάποιο κομμάτι πολύ πρώϊμο.

Στις 2 το μεσημέρι θα ετοιμάσουμε το γεύμα μας! Πλήρες μενού με κρασί και πολλές φρέσκες τρούφες!

Συζήτηση μεταξύ μας, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο για τυχόν απορίες σε σχέση με την καλλιέργεια, την εύρεση τρουφών στο δάσος ή την εκπαίδευση των σκύλων.

Οι σημειώσεις του σεμιναρίου θα αποσταλλούν στους μετέχοντες σε ηλεκτρονική μορφή.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε θέσεις παρακαλώ επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα μας: www.troufa-pieria.gr