Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Τ.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ - ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ

Οι μεγάλες ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις ευχαριστίες στους πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι ίδιοι, αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών, για να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές.
Το ματωμένο πλεόνασμα, για το οποίο καμαρώνει κάθε τόσο η κυβέρνηση, διαμορφώνεται και από τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής μειώνονται τα κονδύλια για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, διατηρούνται και αυξάνονται οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, που γίνονται πιο αισθητές όταν υπάρχουν ταυτόχρονα πολλές πυρκαγιές στη χώρα.
Περισσότερα από 30 χρόνια θα διαρκέσει η αποκατάσταση της καμένης έκτασης στη Βορειοανατολική Αττική, που φτάνει τα 20.000 στρέμματα. Ωστόσο, εκείνο που βρήκε να πει ο πρωθυπουργός, μετά την επίσκεψή του χτες στην περιοχή, ήταν ότι «αποφύγαμε τα χειρότερα» και ότι «το 2009 κάηκαν περισσότερες εκτάσεις»!
Σε ετοιμότητα παραμένουν οι Κομματικές Οργανώσεις, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, που τις προηγούμενες μέρες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση των πυρκαγιών στις πληγείσες περιοχές.

ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ