Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΈ !!! "Ξεκίνησαν οι εργασίες για να καθαριστούν τα ρέματα στην παραλία Μεθώνης, Πιερίας"

 Ξεκίνησαν οι εργασίες για να καθαριστούν τα ρέματα στην παραλία Μεθώνης, Πιερίας.


Μετά από επανειλημμένες αιτήσεις και παρακλήσεις έστειλε επιτέλους το κατάλληλο μηχάνημα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρωί της Δευτέρας 14 Αυγούστου 2017, λοιπόν, ο Σταύρος, περιφερειακός υπάλληλος, με γοργούς ρυθμούς και πολύ ζήλο κατάφερε σε μόλις λίγες ώρες να καθαρίσει και να σουλουπώσει το ρέμα κοντά στο παλαιό περίπτερο και την παραλιακή ακτή της Μεθώνης προς Νέα Αγαθούπολη.

Ο μεγαλύτερος όγκος της δουλείας βρίσκεται, όμως, στο ρέμα που χωρίζει τα 2 χωριά. Η βλάστηση έχει μεγαλώσει τόσο πολύ που δύσκολα φαίνονται τα νερά που λιμνάζουν εκεί εδώ και μήνες. Εννοείται ότι είναι εστία μόλυνσης και ευλογημένο τόπο για τα τόσο ενοχλητικά κουνούπια που κάνουν κάθε βράδυ επιδρομή για να βρουν τροφή.


Οι εργασίες αυτές θα έπρεπε να είχαν γίνει στην αρχή του καλοκαιριού.. Οι λόγοι για αυτην την καθυστέρησή είναι πολλοί και διάφοροι : Δεν υπάρχουν αρκετά μηχανήματα … Δεν γίνεται εγκαίρως η συντήρηση των υπάρχοντων μηχανημάτων …. Δεν υπάρχει επαρκώς αριθμός υπαλλήλων που να μπορούν να χειριστούν τα μηχανήματα … Δεν υπάρχει θέληση και βούληση να βρεθούν λύσεις … Δεν υπάρχουν λεφτά …. ή η κατανομή των χρημάτων δεν γίνεται σωστά ;;;

Η ουσία είναι μια : τελειώνει το καλοκαίρι και μόλις τώρα γίνονται αυτές η εργασίες απαραίτητες για τον τόπο μας, για την καθαριότητα, για την άνεση των δημοτών και των επισκεπτών, για την καλή εικόνα της περιοχής ….


Φτάνει πια να φημίζεται η περιοχή για τα κουνούπια της !!!

Τόσες προσπάθειες έκαναν φέτος και η Δημοτική Αρχή Πύδνας – Κολινδρου και οι Τοπικές Αρχές και οι Σύλλογοι αλλά και αρκετοί δημότες για να προβάλουν την περιοχή και να γίνεται σωστή διαφήμιση !!!

Ας ελπίσουμε ότι το επόμενο χρόνο η συνθήκες θα αλλάξουν και η κατάσταση θα βελτιωθεί όπως και η ανταπόκριση της Περιφέρειας θα είναι πιο άμεση….

Θα φανεί, θα μου πείτε…

Σωστά….


Δεν θέλω να δώσω, ακόμη, βάση στις φήμες και τα κουτσομπολιά που οργιάζουν και προσπαθούν να περάσουν την ιδέα ότι η Περιφέρεια παραμελεί σε κάποια θέματα την Βόρεια Πιερία με τις ωραίες παραλίες που θα μπορούσαν με λίγη ακόμη δουλειά να προσελκύσουν κόσμο εις βάρος των Παραλιών της Κατερίνης. του Κορινού και της Νότιας Πιερίας.

Γενναίες και θαρραλέες προσπάθειες έκανε ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού αυτά τα 3 χρόνια, δυστυχώς οι δυνατότητες είναι περιορισμένες και χρειάζεται ουσιαστική υποστήριξη από την Περιφέρεια… Ουσιαστική στήριξη , όχι απλά παρουσία σε εκδηλώσεις του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.!!

Ιζαμπέλ Δέδε

https://isabellededes.wordpress.com