Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

 ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ
Εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης


Σάββας Χιονίδης: «Επενδύοντας σταθερά στην Παιδεία […] ενισχύουμε με συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες την αξιοπρεπή λειτουργία των σχολείων, στηρίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία και αναλαμβάνουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία, προκειμένου το σχολείο να λειτουργεί στην πράξη ως η Κιβωτός της Γνώσης»


Την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στο Δήμο Κατερίνης σηματοδοτούν οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις συντήρησης, επισκευών, καθαριότητας και καλλωπισμού, οι οποίες κατά την περίοδο του καλοκαιριού  έγιναν στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, στην πόλη, στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες.


Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα των παρεμβάσεων επικεντρώθηκε στην εκτέλεση εργασιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων επισκευής και συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως εξωτερική και εσωτερική βαφή, μόνωση, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, αποκατάσταση επίστρωσης δαπέδων, εξωραϊσμό των σχολικών αυλών κ.α.


Ειδικότερα:
Στο πλαίσιο των ηλεκτρολογικών παρεμβάσεων έγινε αντικατάσταση λαμπτήρων, επισκευή ή αντικατάσταση φωτιστικών, πριζών και διακοπτών, έλεγχος ηλεκτρολογικών πινάκων, επισκευές προβολέων κ.α.


Σε ό, τι αφορά τα υδραυλικά υλοποιήθηκε συντήρηση στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ πραγματοποιήθηκαν υδραυλικές παρεμβάσεις στους χώρους υγιεινής, καθώς και επισκευές σε σωληνώσεις και σώματα θέρμανσης.
Επιπλέον, έγιναν ελαιoχρωματισμοί σε αίθουσες διδασκαλίας, σε εξωτερικούς τοίχους, στα γραφεία, στις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων κ.α.
Τέλος, έγινε συντήρηση στις περιφράξεις και στις στέγες των σχολικών συγκροτημάτων, τοποθετήθηκαν παγκάκια  κ.α.


Σύγχρονες και ποιοτικές συνθήκες στην εκπαίδευση

 «Επενδύοντας σταθερά στην Παιδεία παρά τις δυσκολίες που βιώνει η χώρα, ενισχύουμε με συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες την αξιοπρεπή λειτουργία των σχολείων, στηρίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία και αναλαμβάνουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία, προκειμένου το σχολείο να λειτουργεί στην πράξη ως η Κιβωτός της Γνώσης» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «υλοποιούμε σε όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, καθώς και κατά τους θερινούς μήνες το πλάνο των παρεμβάσεων μας, προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες καθημερινής λειτουργίας της σχολικής ζωής και να καλύψουμε επαρκώς τις ανάγκες των σχολικών μονάδων».


Τις παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συντονίζει ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος (για θέματα συντηρήσεων των σχολείων) & Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων και τους κατά τόπους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων.


Όπως τονίζει ο κος Κυραϊλίδης: «Ιεραρχώντας ανάγκες και προτεραιότητες με βάση και τα σχετικά αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, στα σχολικά κτίρια έχουν γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες όπως - πριν τη λήξη της σχολικής περιόδου - διαβεβαιώσαμε τους διευθυντές των σχολείων, εργασίες συντήρησης και επισκευής, προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες του δήμου μας να έχουν στη διάθεσή τους αξιοπρεπείς υποδομές, που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα  της σχολικής τους ζωής». 


Σε ό, τι αφορά τα σχολικά κτίρια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο πρόεδρος της  Σχολικής Επιτροπής Γιώργος Ίτσιος σημειώνει: «Η δημιουργία σύγχρονων και ποιοτικών συνθηκών στην εκπαιδευτική διαδικασία, που να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σχολικής κοινότητας και να αξιοποιούνται  με επιτυχία από εκπαιδευτικούς και μαθητές αποτελεί σταθερή προτεραιότητα στο Δήμο Κατερίνης. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες κατά τους θερινούς μήνες προγραμματίσαμε και υλοποιήσαμε τις παρεμβάσεις μας σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ιεραρχώντας τις ανάγκες όλων ανεξαιρέτως των σχολικών μονάδων, οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης συνεχίζουν τις παρεμβάσεις και στη διάρκεια της σχολικής  χρονιάς, όπου κρίνονται απαραίτητες.