Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΤΟ 43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο «Το μέλλον δε θα ρθει  από μονάχο του…αν δεν πάρουμε μέτρα κι
εμείς», το φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή, το μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας για 43η χρονιά ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, και συγκεκριμένα  στο ν. Πιερίας, οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ κορυφώνονται  το ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2017 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Στη Θεσσαλονίκη, το 43ο φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ θα πραγματοποιηθεί στις 14,15 και 16 Σεπτέμβρη στο π. στρατόπεδο Παύλου Μελά
Η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα από εργατική- λαϊκή οικογένεια στο φεστιβάλ που χτίζεται με το μεράκι, την εθελοντική δουλειά, τη φαντασία και το κέφι χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ, χωρίς χορηγούς και εταιρείες. Στο φεστιβάλ που φτιάχνεται με τα «υλικά» της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας, της εμπιστοσύνης στους εργαζόμενους, του στόχου να χτίσουμε μια κοινωνία που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό- κομμουνισμό.
Ιδιαίτερα φέτος, καλούμε τη νεολαία για να συζητήσουμε και να μάθουμε για τις μέρες που πριν 100 χρόνια συγκλόνισαν τον κόσμο, το κορυφαίο γεγονός του 20ου αιώνα, τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Μπορεί να πραγματοποιήθηκε πριν 100 χρόνια, το 1917 στη Ρωσία, όμως συνεχίζει να δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε για να ανατρέψουμε τον παλιό και ξεπερασμένο καπιταλισμό που γεννά εκμετάλλευση, πολέμους, ανεργία, προσφυγιά.
Το μέλλον μας είναι ο νέος κόσμος, ο Σοσιαλισμός! Γι’ αυτό το φωτεινό μέλλον, την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και της ζωής με δικαιώματα, αξίζει ο λαός και η νεολαία να πάρουμε σήμερα όλα τα αναγκαία μέτρα, με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής!

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πολιτική ομιλία από τον σ. Κυγιάκη Χρήστο, γραμματέα ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας ΚΝΕ,  επίδειξη ποντιακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Κατερίνης «Η Παναγία Σουμελά», μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ και λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική.
Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση αφιερωμένη στη μεγαλειώδη Οκτωβριανή Επανάσταση και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ,  περίπτερο της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης, στέκι ενάντια στα Ναρκωτικά, γωνιά αφιερωμένη στο σκάκι και παιδότοπος.
Θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, ταβέρνα και μπαρ.
Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων 19:30 μμ.