Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Στην κορυφή του κόσμου και πάλι η Στεφανίδη – Το «χρυσό άλμα» [βίντεο]

Με μία ακόμα χρυσή πτήση η «βασίλισσα των αιθέρων» Κατερίνα Στεφανίδη πιστοποίησε και χθες στον τελικό του άλματος επί κοντώ γυναικών στο Παγκόσμιο
Πρωτάθλημα στίβου στο Λονδίνο ότι είναι η κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο στο εν λόγω αγώνισμα.
«Πέταξε» στα 4,91 μ. με την πρώτη προσπάθεια, πήρε το χρυσό μετάλλιο με πανελλήνιο ρεκόρ, την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Δοκίμασε και στα 5,02 μ. Απέτυχε, αλλά είναι δυνατόν να μιλήσει κανείς για αποτυχία, αναφερόμενος στη Στεφανίδη;
Η 27χρονη χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο, που είχε εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό με ένα και μοναδικό άλμα (στα 4,60 μ.), χρειάστηκε μόλις άλλα τρία για να ανέβει για 3η φορά στην υπέρλαμπρη καριέρα της στο ψηλότερο σκαλί βάθρου κορυφαίας διοργάνωσης.
Η αρχή είχε γίνει πριν από περίπου ένα χρόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν κατέκτησε το χρυσό έπειτα από ένα δραματικό αγώνα με τη Σάντι Μόρις. Η Αμερικανίδα ήταν η μεγάλη της αντίζηλος για την πρωτιά και χθες στη βρετανική πρωτεύουσα και ξεκίνησε επιτυχημένα, όπως και η Στεφανίδη, περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τόσο τα 4,65 μ. όσο και τα 4,75 μ. (ύψος το οποίο αποδείχθηκε ανυπέρβλητο για όλες πλην των δύο μεγάλων μονομάχων για την πρωτιά). Ομως, στα 4,82 μ. απέτυχε να συνεχίσει τις επιτυχημένες της προσπάθειες, αντίθετα από τη «Μεγάλη Αικατερίνη» του ελληνικού αθλητισμού που έβαλε υποθήκη για τον νέο της τρανό άθλο. Η Αμερικανίδα τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας τον πήχυ στα 4,89 μ., αλλά ήταν και εκεί δις αποτυχημένη και το χρυσό πήγε στη Στεφανίδη που μπορεί να μην κατάφερε να ξεπεράσει επίσης το ίδιο ύψος στην πρώτη της απόπειρα, αλλά έχοντας εξασφαλίσει το χρυσό δοκίμασε να πετάξει πιο ψηλά από οποιαδήποτε άλλη Ελληνίδα, επιχειρώντας στα 4,91 μ. Τα κατάφερε με τη μία.
Είναι το πέμπτο χρυσό για την Ελλάδα στην κορυφαία διοργάνωση του στίβου ύστερα από εκείνα των Μιρέλας Μανιάνι (ακοντισμός, 1999, Σεβίλη), Βούλας Τσιαμήτα (τριπλούν, 1999, Σεβίλη), Κώστα Κεντέρη (200 μ., 2001, Εντμοντον) και Μιρέλα Μανιάνι (ακοντισμός, 2003, Παρίσι) και πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου μετά το χάλκινο της Νικολέτας Κυριακοπούλου στο ίδιο αγώνισμα πριν από δύο χρόνια στο Πεκίνο.

Με τον χθεσινό της άθλο η Στεφανίδη που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου τον περασμένο Μάρτιο στο Βελιγράδι ισοφάρισε το επίτευγμα του Κεντέρη, έχοντας, ταυτόχρονα, χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Το μήνυμα της Στεφανίδη: Σας ευχαριστώ που μείνατε ξύπνιοι για να με δείτε – ΒΙΝΤΕΟ 
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ2 έσπευσε να ευχαριστήσει τους Έλληνες που έμειναν ξύπνιοι για να τη δουν και να θέσει τον στόχο της επόμενης μέρας.
«Τώρα κατευθείαν σκέφτομαι το χρυσό μετάλλιο στον κλειστό στίβο», είπε χαρακτηριστικά η παγκόσμια πρωταθλήτρια υποστηρίζοντας πως δεν είναι χαρούμενη μόνο για τον τίτλο, αλλά και για το ρεκόρ. «Είμαστε χαρούμενοι για το ρεκόρ. Είχα και άλλα δύο καλά άλματα 5,02μ, είναι σημαντικό ότι πέρασα το 4.91μ.», πρόσθεσε.
Και όταν της ζητήθηκε να πει κάτι στους Έλληνες, η Κατερίνα Στεφανίδη ανέφερε: «Σας ευχαριστώ που μείνατε ξύπνιοι να με δείτε, σας ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξη σας».
Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
«Η παγκόσμια χρυσή επιτυχία σας επισφραγίζει, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, την ήδη εμβληματική αθλητική σας πορεία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς την Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. «Τη μοναδική αυτή επιτυχία σας συμπληρώνει το διαχρονικώς κορυφαίο ήθος σας» σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος , εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια.
Θερμά συγχαρητήρια Αλέξη Τσίπρα 
«Θερμά συγχαρητήρια στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη που συνεχίζει με τις διακρίσεις & το ήθος της να μας κάνει υπερήφανους» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.
Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην Κατερίνα Στεφανίδη
Συγχαρητήρια μέσω Διαδικτύου έδωσε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο.
«Συγχαρητήρια στην @KatStefanidi για το χρυσό στο #London2017 . Αχτύπητη! Ανίκητη! Μας γέμισε περηφάνια ξανά!», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.
Το «μπράβο» του Στ. Θεοδωράκη στην Στεφανίδη
«Η αξία της Ελλάδας της αριστείας σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο. Μπράβο Κατερίνα! 4,91 και συνεχίζουμε!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου από την Κατερίνα Στεφανίδη.
«Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κατερίνα Στεφανίδη για το χαμόγελο που έφερε και απόψε στα ελληνικά σπίτια» έδωσε και ο Τομέας Αθλητισμού του Ποταμιού, με τίτλο «Οι σημαίες δεν υψώνονται στην τύχη». «Μετά την ύψιστη αθλητική διάκριση που πέτυχε πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Rio, η Κατερίνα Στεφανίδη ήλθε σήμερα να επιβεβαιώσει πως είναι η κορυφαία αθλήτρια επί κοντώ των τελευταίων ετών. Η ελληνίδα αθλήτρια, που συνδυάζει τις κορυφαίες αθλητικές επιδόσεις με σπουδές υψηλού επιπέδου, έρχεται να μας υπενθυμίσει πως η ικανότητα, ο προγραμματισμός, η στοχοπροσήλωση και πάνω από όλα η σκληρή προσπάθεια υψώνουν τις σημαίες στον ψηλότερο ιστό» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού.
Συγχαρητήρια από τον Βασίλη Λεβέντη
Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.«Μας έκανε όλους υπερήφανους», δήλωσε ο κ. Λεβέντης και σημείωσε: «Μαζί με το χρυσό μετάλλιο σήκωσε και την Ελλάδα στα ύψη σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την χώρα μας. Όποιος δουλεύει σκληρά, με σχέδιο και βάζει στόχους έχει και επιτυχίες. Και η Κατερίνα τα έχει όλα αυτά. Μπράβο χρειαζόμαστε αυτές τις στιγμές».