Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Συνάντηση του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για τον 4ο Δρόμο Αλληλεγγύης

           Συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων που συνδιοργανώνουν μαζί με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος τον 4ο Δρόμο Αλληλεγγύης  5.000μ  είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.

          Πιο συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης π. Κυριάκο Κοκελίδη, τον Αντιπρόεδρο του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» κ. Ευάγγελο Γερομιχαλό, την κα Λίτσα Ρέκκα, Προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Κατερίνης και τον κ. Αθανάσιο Νατσιό, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κατερίνης.
          Ο συγκεκριμένος αγώνας τρεξίματος πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά με στόχο την ανάπτυξη του αισθήματος της αλληλεγγύης και της συνύπαρξης στη βάση της άρσης της διαφορετικότητας με τη συμμετοχή όλων και την προώθηση σπουδαίων ιδανικών και θεμελιωδών αρχών όπως της ισότητας, της άκριτης αποδοχής του άλλου και του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης.

          Με αφορμή τη διεξαγωγή του αγώνα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «το μήνυμα της αλληλεγγύης, της ευεξίας και της χαράς που δημιουργεί η συλλογική συμμετοχή σε έναν ευγενικό σκοπό διατρανώνεται και φέτος στον Αγώνα Δρόμου Αλληλεγγύης. Η Ιερά Μητρόπολή μας θα είναι πάντοτε αρωγός σε κάθε αθλητική εκδήλωση που αναδεικνύει την Πιερία και προάγει το ευ αγωνίζεσθαι».
          Από την πλευρά του οι εκπρόσωποι του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης αφού ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο και τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους για την πρωτοβουλία τους να συμπεριλάβουν το Ειδικό Σχολείο στη φετινή διοργάνωση ανέφεραν «Καλούμε όλους τους Κατερινιώτες να στηρίξουν αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια».
          Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Δευτέρα 28 Αυγούστου  2017 και ώρα έναρξης 7μ.μ. Αφετηρία και τερματισμός είναι το προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης. 
          Οι διοργανωτές καλούν όλους, ενεργούς δρομείς μεσαίων, μικρών και μεγάλων αποστάσεων ενταγμένους σε συλλόγους και όχι, φίλους του αθλητισμού, να έρθουν και να τρέξουν ή ακόμη και να περπατήσουν τη διαδρομή. Με τη συμμετοχή τους στηρίζουν δομές και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
          Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην παρακάτω φόρμα:

          Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο κ. Μυστρίδη Χρήστο στο τηλέφωνο 694 8180760 ή να ενημερωθούν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».