Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017:10 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΙΕΡΙΑ: ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ,ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!

Λιγότερες από 10 μέρες μείνανε πριν τελειώσει ένα ακόμα καυτό κυριολεκτικά Πιερικό καλοκαίρι. 


Μην  αγχώνεστε όμως , γιατί πραγματικά όπως και να το κάνουμε όλοι οι Πιεριείς λίγο ή πολύ είμαστε τυχεροί αφού ζούμε σε έναν από τους ομορφότερους νομούς  της  Ελλάδος και σε μια από τις καλύτερες περιοχές του κόσμου! 


Αλήθεια τι είναι αυτό που δεν κάνατε αυτό το καλοκαίρι… μπάνια; Προλαβαίνετε άνετα αφού η θάλασσα δεν απέχει περισσότερο από 8χλμ (από το κέντρο της πόλης της Κατερίνης)… 


Για ιαματικά  ή  χαλαρωτικά μπάνια θα σας προτείναμε μια πλήρη θεραπεία με λάσπη στα «τηγάνια των Αλυκών Κίτρους»  (25χλμ)…. μήπως δεν δοκιμάσατε ακόμα μια ολόδροση βουτιά στα μυθικά ποτάμια του Ολύμπου όπως είναι ο Ορλιάς και οι «βάθρες»  στο  ρέμα της  Αγίας κόρης (28χλμ)…ο  Μύτικας στα 2918μ υψ. 


Ίσως σας φανεί λίγο δύσκολος αλά μια πεζοπορική βόλτα στο  φαράγγι του Ενιπέα μέχρι το υδραγωγείο του Λιτοχώρου  από τους Μύλους είναι πολύ εύκολη διαδρομή για όλους (30χλμ)… 


Οι αποστάσεις είναι ενδεικτικές από το κέντρο της πόλης και οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ μαζί με την EXTREMETEAM1 τις κάνουν ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΑΝΤΑ με ποδήλατο ,περισσότερο από  20 χρόνια. 


Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε ,μερικές ακόμα προτάσεις για μίνι αποδράσεις , δίπλα κυριολεκτικά από την πόλη της Κατερίνης ,σε μοναδικές ειδυλλιακές ποδηλατικές διαδρομές , που κυριολεκτικά ανάδειξαν  ,σηματοδότησαν ,οριοθέτησαν και συντηρούν οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ  με την συνδρομή εθελοντών της EXTREMETEAM1. 


Όπως είναι το  ποδηλατικό μονοπάτι Κατερίνη-Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας ΕΛ1 (8χλμ) .Μια ακόμη πανέμορφη τοποθεσία είναι το Άλσος των Μουσών στο Παλαιό Κεραμίδι με φυσικό ποδηλατικό πάρκο (PUMP TRUCK ),χώρο για πικ-νικ και κάθε είδους δραστηριότητες (5χλμ). 


Φυσικά και όχι τυχαία, δεν αφήσαμε για το τέλος την καλύτερη ,δυσκολότερα  προσβάσιμη με ποδήλατο («ΠΡΑΣΙΝΗ» ποδηλατική διαδρομή μέσα &δίπλα από τον ΠΕΛΕΚΑ-ΛΕΥΚΟ) ή ευκολότερα από την άσφαλτο μέχρι το πλατανόδασος του Νέου Κεραμιδίου (4χλμ) για ποικίλες ελεύθερες ποδηλατικές  δραστηριότητες, με EXTREME BIKE  SERVICE   και πολλές-πολλές εκπλήξεις ! 


Προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ και πιο οικονομικές προτάσεις από τις δεκάδες χιλιάδες που μπορούν να γίνουν στον νομό… 


Για περισσότερα μπείτε στο YouTube ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ , BlogSpot ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ… 
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ !

       ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΜΗΛΙΩΡΗΣ