Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Βάσεις 2017: Σήμερα τα αποτελέσματα για όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στις 10.00 η επίσημη ανακοίνωση των βάσεων για τις 455 σχολές και τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Δείτε που ακριβώς περάσατε με ένα κλικ. Τι ισχύει για τις εγγραφές σε δημόσια ΙΕΚ. Οι τελευταίες εκτιμήσεις για το πού θα κυμανθούν τα μόρια εισαγωγής

της Μίκας Κοντορούση
Τέλος στην αγωνία τέλος για τους περίπου 105.000 υποψήφιους που έλαβαν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2017, καθώς σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα στις βάσεις εισαγωγής για 455 σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων γνωστοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ότι σήμερα στις 10:00 το πρωί ανακοινώνονται τα ονόματα των επιτυχόντων για εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έτους 2017.
Από εκείνη την ώρα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.
Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.
Την ίδια στιγμή, σημειώνεται ότι έπειτα από την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για εκδήλωση ενδιαφέροντος εγγραφής στις προσφερόμενες ειδικότητες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι μετά την ανακοίνωση των βάσεων, σειρά θα πάρει, η ανακοίνωση του νέου εξεταστικού συστήματος, το οποίο θα είναι ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Συντονιστείτε στο News 24/7 και μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα για τις βάσεις2017 έγκαιρα και έγκυρα.

Τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης τράβηξαν την κόκκινη γραμμή

Καταλυτικό ρόλο ως προς το πού θα κινηθούν φέτος οι βάσεις εισαγωγής, αναμένεται ότι θα παίξουν τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης όπου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου, το 83,45% των υποψηφίων στην ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής έγραψε κάτω από τη βάση. Συνεπώς, εκπαιδευτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι περισσότερες σχολές στο 2ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο θα σημειώσουν σημαντική πτώση.
Στις υπόλοιπες σχολές, αναμένονται συνήθεις αυξομειώσεις- με εξαίρεση το 4ο Επιστημονικό Πεδίο και ειδικά των Παιδαγωγικών Σχολών, όπου η άνοδος αναμένεται να είναι θεαματική. Οι επιδόσεις των υποψηφίων του 1ου Επιστημονικού Πεδίου για παράδειγμα (ανθρωπιστικές σπουδές) κινήθηκαν στα περσινά επίπεδα, επομένως το ύψος των βάσεων θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση, ενώ δεν αποκλείεται στις πιο περιζήτητες από αυτές τις σχολές να σημειωθεί ακόμη και άνοδος. Οι ίδιες μικρές αυξομειώσεις αναμένονται και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (ιατρικές κλπ) όπου - υπενθυμίζεται - έχει μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων.