Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

CINE MANTO ΜΥΚΟΝΟS: ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

CINE MANTO ΜΥΚΟΝΟS: ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ 


CINE MANTO: Ένας μυστικό καταφύγιο στην καρδιά της χώρας της Μυκόνου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ: http://www.cinemanto.gr/photo-gallery.html

Το  Cine Manto είναι ένας μοναδικός κήπος 1.500 τ.μ. στο κέντρο  της Μυκόνου, ανοιχτός στο κοινό, προστατευμένος από τους ανέμους και πάντα δροσερός, πνιγμένος στα δέντρα και τους μεγαλύτερους -ίσως- κάκτους στον κόσμο που ανθοφορούν για μία μόνο νύχτα. Το Cine Manto Mykonos δεν είναι μόνο ένας θερινός κινηματογράφος, ούτε μόνο το καφέ-εστιατόριο ενός κήπου, αλλά είναι ένα μυστικό καταφύγιο, μια όαση ηρεμίας και ομορφιάς, μια εντελώς αναπάντεχη εικόνα για την Μύκονο. Η άλλη πλευρά του πολύβουου, κοσμικού και έντονου lifestyle του νησιού, ένα μικρό κομμάτι παραδείσου κρυμμένο στην καρδιά της Χώρας της Μυκόνου. Αν θελήσετε να περάσετε μια cool βραδιά, να δείτε μια ταινία ή γευτείτε το ξεχωριστό ελληνικό  barbeque, το Cine Manto Mykonos είναι το μέρος που πρέπει να πάτε. Και αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να θαυμάσετε τα έργα τέχνης, όπως οι εξωτικοί πίνακες ζωγραφικής στους τοίχους ανάμεσα στα δέντρα ή τα αινιγματικά γλυπτά που βρίσκονται μισοβυθισμένα στην παλιά στέρνα του κήπου ανάμεσα στα χρωματιστά ψάρια που ζουν εκεί. Μια μυστικιστική εμπειρία.

Μάλιστα η εφημερίδα «Τhe Independent», το καλοκαίρι του 2014, κατατάσσει το Cine Μαντώ σε έναν από τους έξι (6) καλύτερους θερινούς κινηματογράφους του κόσμου. Δημοσιεύματα ελληνικού και ξένου τύπου που εξυμνούν το Cine Μanto με σημαντικότερο το εμβληματικό αφιέρωμα στο Cine Manto του περιοδικού MONOCLE, το καλοκαίρι του 2015. 

Ο κήπος του Cine Manto είναι ανοιχτός από το πρωί έως αργά το βράδυ, παραδομένος στην γαλήνη την ηρεμία, προσφέροντας καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, μια ποικιλία από υπέροχα ελληνικά πιάτα και το βράδυ μαζί με τις ταινίες το περίφημο μπάρμπεκιου του Cine Manto. Kαι αν είστε τυχεροί μπορεί να πέσετε πάνω σε κάποια από τις περιστασιακές αυτοσχέδιες ελληνικές μουσικές βραδιές με μπουζούκια που συνηθίζονται στο Cine Manto.

CINE MANTO: An open air cinema under the stars
Τη νύχτα, ο κινηματογράφος ανοίγει τις πύλες του με δύο προβολές. Μπορείτε να απολαύσετε τις καλύτερες ταινίες πρώτης προβολής, για μικρούς και μεγάλους, από τέλη Μαΐου έως αρχές Οκτωβρίου. Όλες οι ταινίες είναι στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους. Η μοναδική όμως εμπειρία είναι, ότι μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα υπέροχο ελληνικό δείπνο,  παρακολουθώντας ταυτόχρονα μια ταινία κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό. Το εξωτικό θέαμα του σινεμά-κάτω-από-τα-άστρα (cinema-under-the-stars) και η χαλαρωτική ατμόσφαιρα του cafe  κάνoυν το Cine Manto μια πραγματικά ανεπανάληπτη και αξέχαστη εμπειρία. Έαν ποτέ βρεθείτε στην Μύκονο ο κήπος του CINE MANTO είναι οπωσδήποτε ένας από τους προορισμούς .

CINE MANTO: Ενας χώρος τέχνης και πολιτισμού
Από το 2011 το CINE MANTO, έχει σαν πρωταρχικό στόχο του την προβολή της τέχνης και του πολιτισμού, σε ένα νησί που η βίαιη τουριστική ανάπτυξη του έχει στερήσει την πολιτιστική ανάσα. Η Μύκονος είναι παγκοσμίως γνωστή, για το κλάμπιγκ, τη νυχτερινή ζωή και το λάιφ στάιλ και δεν διαθέτει σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες. Κόντρα σε αυτό το πνεύμα λειτούργησε το Cine Manto μέχρι σήμερα και καταφέρε επιτυχώς να δημιουργήσει μία εστία πολιτισμού, παράγοντας και φιλοξενώντας, πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, ως προσφορά στην τοπική κοινωνία αλλά και στους ξένους επισκέπτες, όπως μουσικές εκδηλώσεις, αφιερώματα, παρουσιάσεις βιβλίων, εικαστικές εκθέσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, γλυπτικής, εκδηλώσεις σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία, κινηματογραφικές παραγωγές, μαθήματα κινηματογράφου, κλπ.

Η πολιτιστική δραστηριότητα του Cine Manto από το 2011 έως σήμερα:

1. ΛΕIΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: τους 4 θερινούς μήνες, προβάλλοντας υψηλού επιπέδου ταινίες πρώτης προβολής και κινηματογραφικά αφιερώματα σε σκηνοθέτες, εθνικές σχολές και κινηματογραφικά είδη. 
2. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: Τέσσερις μέρες την εβδομάδα έχουμε μόνιμο πρόγραμμα προβολής ταινιών για παιδιά.
3. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ: κατά τη χειμερινή περίοδο, (μία περίοδο εντελώς άνυδρη πολιτιστικά για το νησί) λειτουργούμε κινηματογραφική λέσχη. 
4. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ: Κάθε χρόνο παράγουμε μία ταινία ντοκιμαντέρ, για την ιστορία, τη λαογραφία και  την πολιτιστική κληρονομιά της Μυκόνου.
  • 2013: 150 χρόνια Μύκονος
  • 2014: Καλλιόπη, μια γυναίκα της Μυκόνου
  • 2015: Bιενούλα, english spoken
  • 2015: DELOS 2015, ντοκιμαντέρ για την Δήλο με τον Γιώργο Χωραφά
  • 2016: Παπά Γιώρης Ζουγανέλης, ο παπάς της καρδιάς μας
  • 2017: (on progress): Καρολίνα, η καλοσύνη των ξένων
5. ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: Τον χειμώνα προσφέρουμε δωρεάν μαθήματα κινηματογράφου σε παιδιά και ενήλικες. Με την ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων, με τους ίδιους τους συμμετέχοντες φτιάχνουμε μία ταινία μικρού μήκους.
6. ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ CINE MANTO ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ: Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Λέσχη Γαστρονομίας, Οικολογικές οργανώσεις, Σύλλογος Γυναικών, Χορωδία, Σχολεία, Φιλανθρωπικές οργανώσεις, κλπ
7. ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΗ ΔΗΛΟ: Διοργανώνουμε κάθε πανσέληνο του Αυγούστου,  στο νησί της Δήλου συναυλίες ποιοτικής μουσικής.
2016: Ελευθερία Αρβανιτάκη
2015: Δημήτρης Παπαδημητρίου – Φωτεινή Δάρρα
8. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Διοργάνωση γενικότερων πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως αρχαιολογικές εκθέσεις, εικαστικές εκθέσεις, μουσικές εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, κλπ. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
  • Ψηφιακή αρχαιολογική έκθεση: "Ο πίθος της Μυκόνου & οι Ήρωες της Ελεύθερνας", 2016 / Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, Χορηγός: ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Δήμος Μυκόνου, Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Cine Μαντώ
  • Συναυλία: Eλεωνόρα Ζουγανέλη, 2013
  • Παρουσίαση Βιβλίου: Μιχάλης Μεϊμάρης "Δύο εποχές σε μία τρίτη & Ιστορίες σαν ποιήματα", 2013. Δημήτρης Ρουσουνέλος, "Η Κοπανιστή, το χθες, το αύριο", 2015
  • Έκθεση ζωγραφικής: Luis Orozco, 2016, 2015, 2014, 2013
  • Έκθεση Φωτογραφίας: Αγγελική Κασαλιά, 2013. Ben Hastings, 2016
  • Έκθεση γλυπτών: Θωμάς Σταυρόπουλος – Αθηνά Χρήστου, 2014, 2013
  • Χορός: ΤANGO BREAK, 2013
  • Κουκλοθέατρο: «Ο Μισοκοκοράκος» Θέατρο Μαιριβή, 2012
  • Παραμύθι για παιδιά: "Η ιστορία του Οδυσσέα", Μάνια Μαράτου
  • ΜΥΚΟΝΟS Biennale: 2015, 2013 Διεθνής εκδήλωση εικαστικών
Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθείστε μας:


http//:cinemanto.gr
Facebook: Cine Manto Mykonos
Instagram: cinemantomykonos
Twitter: @cine_manto

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ