Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Έτοιμες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Α’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου να υποδεχτούν τη νέα γενιά του ελληνικού στίβου

Να ζήσει τη χαρά του αθλητισμού και να υποδεχτεί την πολλά υποσχόμενη νέα γενιά του ελληνικού στίβου, θα έχει την ευκαιρία το φίλαθλο κοινό της Κατερίνης
και της ευρύτερης περιοχής, μέσα από τη φιλοξενία μίας ακόμα σπουδαίας διοργάνωσης στον Δήμο μας. Ο λόγος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων – Νεανίδων, το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο Σάββατο 08 και Κυριακή 09 Ιουλίου, στο Δημοτικό Στάδιο (Α΄ΔΑΚ).

Ήδη από συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης σε συνεργασία με τον ΟΠΠΑΠ, ολοκληρώνονται όλες οι απαιτούμενες συντηρήσεις και επισκευές στις αθλητικές υποδομές, ελαιοχρωματισμοί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Επιπλέον, έμφαση δόθηκε μεταξύ άλλων σε ό, τι αφορά:
-          Τη χάραξη των γραμμών στους οκτώ διαδρόμους του αγωνιστικού χώρου του στίβου (ταρτάν).
-          Επισκευή – συντήρηση του ταρτάν στα δύο σκάμματα (μήκος – τριπλούν), κατασκευή νέου κλωβού ρίψεων δισκοβολίας, σφυροβολίας.
-          Κατασκευή διαδρόμου – προπονητηρίου μήκους 25μ. για τον ακοντισμό.
-          Κατασκευή νέας βαλβίδας για το αγώνισμα της σφαιροβολίας και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
-          Προμήθεια νέου αθλητικού υλικού – εξοπλισμού (εμπόδια, βατήρες κ.α.), καθώς και επισκευή αθλητικού υλικού κ.ο.κ.


 Σάββας Χιονίδης : «Πρώτη προτεραιότητα ο αθλητισμός»
Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Ο Δήμος Κατερίνης, αρωγός διαχρονικά στις πρωτοβουλίες των αθλητικών φορέων της χώρας, για την προώθηση της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, έχει αποδείξει ότι σέβεται και υπηρετεί τον αθλητισμό. Παράλληλα, με τον Αθλητισμό, επενδύουμε και στους τομείς του Πολιτισμού και της Παιδείας, καθώς για το Δήμο μας αποτελούν διαχρονικά πρώτες προτεραιότητες».
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος τονίζει: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για το Δήμο μας, η φιλοξενία μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης. Σε καθημερινή συνεργασία με το Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη μεριμνήσαμε έγκαιρα για την ολοκλήρωση όλων των παρεμβάσεων  που είχαν προγραμματιστεί».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης επισημαίνει: «Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό ραντεβού, το οποίο αναδεικνύει τις δυνατότητες που διαθέτει η Κατερίνη στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Είμαι βέβαιος ότι θα παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Περισσότεροι από 1000 αθλητές και αθλήτριες αναμένεται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και υψηλές επιδόσεις, οι οποίες θα τους δώσουν και το εισιτήριο της πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων – Νεανίδων στο Γκροσέτο της Ιταλίας.


Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κατερίνης.

Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη διοργάνωση, που εκτός από τις αθλητικές εκφάνσεις αναδεικνύει και τις πολλαπλές τουριστικές δυνατότητες του Δήμου Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής, ανοίγει την αυλαία της το Σάββατο 08 Ιουλίου στο Α΄ΔΑΚ. Η επίσημη έναρξη θα γίνει στις 19:00.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων