Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Με επιτυχία ο Χορός Κάτω από τ' Άστρα στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

 Χορός Κάτω από τ’ Άστρα

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis college, ενίσχυσαν χθες με την παρουσία τους στον ετήσιο
φιλανθρωπικό «Χορό Κάτω από τ’ Άστρα», εκατοντάδες φίλοι και δωρητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία «Ιωάννης Μοσκαχλαϊδής», μπροστά από το επιβλητικό Princeton Hall της Σχολής και κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο «Χορός Κάτω από τ’ Άστρα» αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα καλοκαιρινά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνεται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων της Σχολής και όλα τα έσοδα διατίθενται για τις υποτροφίες μαθητών και σπουδαστών.
Φέτος, τις εντυπώσεις «έκλεψαν» δύο απόφοιτες του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, οι οποίες σπούδασαν με πλήρη τριετή υποτροφία και πλέον ατενίζουν με σιγουριά και βεβαιότητα το μέλλον τους. Τα δύο κορίτσια μίλησαν στους παραβρισκόμενους για την εμπειρία τους στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και τους ευχαρίστησαν θερμά για τη σημαντική συνεισφορά τους στο Πρόγραμμα Υποτροφιών.


Τις προλόγισε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Δρ. Πάνος Κανέλλης, ο οποίος, απευθυνόμενος στους παραβρισκόμενους, είπε: «Με την παρουσία σας στη φιλανθρωπική εκδήλωση δείχνετε έμπρακτα την αγάπη σας για το έργο της Σχολής. Στηρίζετε οικονομικά το Πρόγραμμα Υποτροφιών των μαθητών και των σπουδαστών. Η Αντριάνα Γανοπούλου και η Ελένη Γκίνη είναι δύο κορίτσια που έχουν φοιτήσει στο Γενικό Λύκειο, με τριετή πλήρη υποτροφία, μέσα από το θεσμό των ‘Υποτροφιών Προέδρου’. Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντική είναι η βοήθεια που δίνετε με τη σημερινή σας παρουσία». Παρουσίασε –εν συντομία- το θεσμό των «Υποτροφιών Προέδρου», λέγοντας χαρακτηριστικά: «ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια. Κάθε χρόνο επιλέγουμε έναν μικρό αριθμό μαθητών, οι όποιοι δίνουν εξετάσεις, παίρνουν την υποτροφία, συνεχίζουν τις σπουδές τους και στη συνέχεια… αριστεύουν. Φέτος είχαμε τους πρώτους αποφοίτους, ενώ συνολικά στις πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές μας πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες από κάθε άλλη χρονιά».  
Η Αντριάνα Γανοπούλου περιμένει την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων για να επιβεβαιώσει την είσοδο της σε γεωπονική σχολή πανεπιστημίου. «Διάλεξα το Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ως το καταλληλότερο για εμένα, λαμβάνοντας υπόψη το άριστα καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, τον πολυδιάστατο τρόπο διδασκαλίας, ο οποίος ‘παντρεύει’ τη θεωρία με την έμπρακτη εφαρμογή της, αλλά και τις τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει στο να γνωρίσουμε νέους πολιτισμούς, νοοτροπίες και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Πραγματική μου επιθυμία είναι να παραμείνω στην Ελλάδα, όπου σκοπεύω να σπουδάσω και να εργαστώ στο μέλλον. Με τη φοίτησή μου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή έγινα πιο ολοκληρωμένος, οικολογικά ευαίσθητος και υπεύθυνος πολίτης. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Δρ. Κανέλλη, όλους τους διευθυντές, καθηγητές και δωρητές της Σχολής για την πίστη σας σε εμάς, την εμπιστοσύνη που μας δείξατε αλλά και την αφοσίωση σας στο να μας κάνετε όχι μόνο καλύτερους μαθητές, αλλά και ανθρώπους γενικότερα. Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα είναι θα πάντα το δεύτερο σπίτι μου», είπε καταχειροκροτούμενη.


Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Ελένη Γκίνη, η οποία όχι μόνο σπούδασε με πλήρη τριετή «Υποτροφία Προέδρου» στο Γενικό Λύκειο, αλλά εξασφάλισε –μέσω του προγράμματος Study USA- πλήρη υποτροφία για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Brown University των ΗΠΑ. «Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή κατάφερε να με αλλάξει τόσο ριζικά και σε τόσα πολλά επίπεδα που είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μου. Διεύρυνε πάρα πολύ τους ορίζοντές μου και μου προσέφερε πάρα πολλές ευκαιρίες. Στο Brown θα σπουδάσω νευροεπιστήμη, η οποία είναι η μελέτη του εγκεφάλου σε διάφορα επίπεδα και αποτελεί ένα ακαδημαϊκό πεδίο που δεν προσφέρεται ακόμα στα ελληνικά πανεπιστήμια», είπε. Εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένη όταν αναφέρθηκε στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και τη δυνατότητα που της έδωσε να σπουδάσει. «Δεν θα βρισκόμουν σε καμία περίπτωση εδώ που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή, αν δεν ήσασταν τόσο εσείς, ο Δρ. Κανέλλης και γενικότερα όλοι οι άνθρωποι της Σχολής. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν την Αμερικανική Γεωργική Σχολή το καταπληκτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που είναι. Με στήριζαν πάντα! Μου έμαθαν να μην κάνω αφηρημένα όνειρα αλλά να θέτω στόχους, να παλεύω πολύ σκληρά γι’ αυτούς και να μην αφήνω κανέναν να μου πει ότι δεν μπορώ να τους πετύχω γιατί ξέρω ότι με τη βοήθεια της Σχολής μπορώ να φτάσω πάρα πολύ ψηλά. Και ειλικρινά σας ευχαριστώ από την καρδιά μου», κατέληξε.
Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, κ. Σάββας Κάλφας, αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά του Συλλόγου στη Σχολή και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους εργάστηκαν εντατικά για τον επιτυχημένο φετινό φιλανθρωπικό Χορό. Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η ορχήστρα της «Παρτιτούρας» (του παλιού «Ακροάματος») και ο γνωστός dj Χρήστος Καλτσάς.