Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΑΝΟΙΧΤΉ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΤΗΣ ΙΖΑΜΠΕΛ ΔΕΔΕ ΣΤΟΝ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΉ 06 ΙΟΛ. ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΉ ΤΟΥ ΚΌΜΜΑΤΟΣ » ΕΛΛΆΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΌΜΟΣ » ΝΌΤΗ ΜΑΡΙΆ

Αγαπητέ Κύριε Μαριά,
Πρώτα από όλα επιτρέψτε με να σας συγχαρώ για τις επεμβάσεις σας στο Ευρωκοινοβούλιο και βέβαια για την ίδρυση του κόμματος σας.

Όπως είχα ενημερώσει την Κυρία Ευτυχία κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής μας συζήτησης, θα ήθελα να τραβήξω την προσοχή σας σε ένα θέμα που αγγίζει τους Έλληνες οι οποίοι κάποια στιγμή αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για να βρουν καλύτερη μοίρα στο εξωτερικό. Με μισή καρδιά άφησαν πίσω τους συγγενείς τους και έζησαν πολλά χρόνια με το βλέμμα τους στραμμένο στην Πατρίδα τους. Όλα τα χρόνια δούλεψαν σκληρά και ξεπέρασαν τις δυσκολίες με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα επέστρεφαν στην Ελλάδα. Τακτικά θα έστελναν χρήματα πίσω στην Ελλάδα και κάθε χρόνο θα περνούσαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Με λίγα λόγια, τα λεφτά που κέρδιζαν στο εξωτερικό τα επένδυαν με έναν τρόπο ή με έναν άλλον στην Πατρίδα.
Κάποτε κάθε φορά που έφερναν συνάλλαγμα το Κράτος τους επιβράβευαν… Κάποτε…
Αυτοί οι άνθρωποι δούλεψαν σκληρά στο εξωτερικό και τώρα παίρνουν μια σύνταξη από το εξωτερικό!!! Επέστρεψαν στην Ελλάδα, φέρνουν την σύνταξη τους στην Ελλάδα, συμβάλουν στην οικονομία της Ελλάδος. Αυτά τα χρήματα δεν λέγονται πλέον συνάλλαγμα, δεν παύει όμως να είναι χρήμα που από το εξωτερικό οικονομικό κύκλο εισάγεται στο εσωτερικό οικονομικό κύκλο της Ελλάδος !!!
Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους επιβραβεύει πια το κράτος αλλά τους τιμωρεί !
Αλίμονό τους αν επέστρεψαν και τόλμησαν να δηλώσουν κάτοικοι της Ελλάδος !
Θα φορολογηθούν με 22% από το πρώτο ευρώ άσχετα εάν φορολογούνται χρήματα που προέρχονται από συντάξεις του εξωτερικού για τις οποίες το Ελληνικό Κράτος δεν έδωσε ούτε ένα σεντ !!! Αυτό επιτρέψτε μου να το θεωρήσω ΚΛΕΨΙΑ !!
Να τους φορολογήσει το Ελληνικό Κράτος τα τεκμήρια ( σπίτι, αυτοκίνητα … ) και τα επιπλέον εισοδήματα που προέρχονται από Ελληνικές πηγές, αυτό το κατανοώ.
Να τους φορολογήσει το Ελληνικό Κράτος χρήματα που προέρχονται από συντάξεις του εξωτερικού για τις οποίες δούλεψαν και για τις οποίες έχουν συμβάλλει μια ζωή σε ένα κράτος που ΔΕΝ είναι το Ελληνικό Κράτος, αυτό δεν το κατανοώ.
Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπει το Ελληνικό Κράτος τους ανθρώπους αυτούς να γυρίσουν στην Πατρίδα…
Το χειρότερο δεν είναι όμως το χθες ή το σήμερα (για όσους επέστρεψαν είναι αργά πλέον)...
Το χειρότερο είναι το μέλλον διότι με την κρίση, και τους νόμους, και τις περικοπές, το Ελληνικό Κράτος έδιωξε στο εξωτερικό τα παιδιά μας…
Ζούμε όμως σε άλλες εποχές και όταν θα έρθει η ώρα της σύνταξης τους, αυτά τα παιδιά θα το σκεφτούν καλά πριν επιστρέψουν στην Ελλάδα διότι δεν θα δεχτούν τόσο εύκολα τέτοιες συνθήκες φορολόγησης με σχεδόν καθόλου παροχές …
Μια ζωή στην ξενιτιά και στην Πατρίδα κλεψιά !!
Θα φερθούν πιο έξυπνα και δεν θα γυρίσουν ποτέ … Έτσι, να αδειάσει σιγά σιγά η Ελλάδα …
Σύμφωνα με την λογίστρια μου όλα εξαρτώνται από τους Ευρωπαϊκούς νόμους…
Σας καταθέτω λοιπόν τον προβληματισμό μου επειδή είμαι σίγουρη πως θα ασχοληθείτε με το θέμα και θα προσπαθήσετε να βρείτε μια λύση, αν υπάρχει..
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Ιζαμπέλ Δέδε