Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση Δήμου Πύδνας Κολινδρού για τη λήψη μέτρων για τον επερχόμενο καύσωνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω του επερχόμενου καύσωνα  και μέχρι  την επέλασή του  ο Δήμος κάνει γνωστό στους κατοίκους του Δήμου τα παρακάτω:


A)  Τα ΚΑΠΗ, τα Καταστήματα των πρώην Δημαρχείων και Τοπικών Κοινοτήτων θα έχουν σε συνεχή λειτουργία τον Κλιματισμό για την   φιλοξενία   των  Πολιτών που στερούνται κλιματιστικών   για την προφύλαξή της υγείας τους  από τις υψηλές θερμοκρασίες .

Β) Παρακαλούμε για τον περιορισμό χρήσης του νερού ύδρευσης αποκλειστικά και μόνο για οικιακή χρήση προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα ομαλής υδροδότησης.

Γ)  Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους  στο εξής:  Με την επέλαση του Καύσωνα ακολουθούν άνεμοι και σύμφωνα με την ΕΜΥ την Κυριακή 2-7-2017 η ένταση των ανέμων για την Πιερία θα είναι  5-6 Μποφόρ( Beaufort Wind Force Scale). Για την περιοχή μας θεωρούνται ισχυροί. Μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά και διατρέχουμε τον κίνδυνο της επιτάχυνσή της.
  Προσοχή:
  •  Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά.
  • Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
  • Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
  • Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.
  • Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
Δ) Σχετικές οδηγίες προφύλαξης Πολιτών για τον Καύσωνα είναι αναρτημένες στη σελίδα του Δήμου http://www.pydnaskolindrou.gr/ & http://www.moh.gov.gr/articles/health/agogi-ygeias/596- prostateytika-metra-gia-ton-kayswna


                                                                                            Αιγίνιο 29-6-2017
                                                           ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ