Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Μήνυμα Δημάρχου Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλου για τις πανελλαδικές

Δήλωση Ευθ. Φωτόπουλου για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

     «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για χιλιάδες νέους τις οικογένειές τους, μιας και στις πανελλαδικές εξετάσεις κρίνεται η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
     Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία από καρδιάς, ιδιαίτερα στους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας. Γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά και τους γονείς, ωστόσο καλό είναι να έχουμε πάντοτε επίγνωση ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος η ζωή μόλις ξεκινά κι έχει πολλούς δρόμους για να επιλέξουν.
Με την ευκαιρία, θέλω να πω ότι η πατρίδα μας έχει ανάγκη το επιστημονικό δυναμικό αλλά κυρίως έχει ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό ικανό να εργαστεί και να δημιουργήσει, να δώσει προοπτική σε μια Ελλάδα που τη χρειάζεται. Κανείς δεν περισσεύει, όλοι έχουν να προσφέρουν σε μια πατρίδα που μπορεί να κρατήσει τη νεολαία της.
Τέλος, επειδή είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θέλω να ευχηθώ να μην έχουμε άλλον έναν πειραματισμό σε βάρος χιλιάδων οικογενειών. Αντιθέτως, οι αλλαγές να αποτελέσουν μια ουσιαστική και αποτελεσματική μεταρρύθμιση που επιτέλους θα συνδέει την εκπαίδευση με την αγορά, επ’ ωφελεία της νεολαίας μας και της εθνικής οικονομίας».