Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Δήμος Κατερίνης – ΔΗΚΕΔΗΚ: Επίσκεψη παιδαγωγών από τον Δήμο Jagodina Σερβίας στον παιδικό σταθμό Περίστασης

 Τον παιδικό σταθμό Περίστασης επισκέφτηκε εκπαιδευτικό προσωπικό των παιδικών σταθμών του Δήμου Jagodina της Σερβίας κατόπιν πρωτοβουλίας του πρώην Δημάρχου
της περιοχής Dragan Markovic-Palma (επίτιμου δημότη του Δήμου Κατερίνης από το 2015).


Τους επισκέπτες υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ Θωμάς Παπαδημητρίου, ο οποίος αφού τους καλωσόρισε, τους ενημέρωσε διεξοδικά για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, ενώ απάντησε και σε σειρά ερωτημάτων που τέθηκαν. Όπως σημείωσε ο κος Παπαδημητρίου: «Στο Δήμο μας η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, η ασφαλής και αποτελεσματική λειτουργία των παιδικών σταθμών, αποτελεί υποχρέωση και πρώτη προτεραιότητα».


Παράλληλα, στη διάρκεια της επίσκεψης έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις εκπαιδευτικές μεθόδους που ακολουθούνται, ενώ συζητήθηκαν  και θέματα χρηματοδότησης των παιδικών σταθμών στην Ελλάδα και στη Σερβία αντίστοιχα.


Σε μία ευχάριστη έκπληξη εκπαιδευτικοί και παιδιά  καλωσόρισαν και αποχαιρέτησαν τους επισκέπτες μουσικά και μάλιστα με τραγούδια στη Σέρβικη γλώσσα.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το γεγονός κάλυψε τηλεοπτικό συνεργείο, καθώς και εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης της Σερβίας.