Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Πλήθος κόσμου στη Θεσσαλονίκη στην παρουσίαση από τον Νότη Μαριά της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

 Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Imperial Palace της Θεσσαλονίκης χθες 28/5/2017 πλήθος κόσμου παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την ομιλία του
Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων: η πρώην βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα, ο Διεθνής μπασκετμπολίστας Χάρης Παπαγεωργίου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή, ο πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης και Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων «η Συσπείρωση» Βασίλης Παρτάλης,  ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης Γιάννης Φωτιάδης, ο Πρόεδρος του Kόμματος «Πυρίκαυστος Ελλάδα» Γιώργος Καλεάδης, ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ)  Γιάννης Ψαράκης κ.α.
Ο Νότης Μαριάς μεταξύ άλλων επισήμανε ότι: «Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο της τρόικας. Και η ΕΕ σε «Ευρώπη των Δανειστών». Δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα ο καθένας από μας να αναλάβει τις ευθύνες του. Ήρθε η στιγμή να εκδηλώσουμε όλοι μαζί μια σαφή πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα, πολιτικά και οργανωτικά η συγκρότηση ενός νέου Πολιτικού Φορέα που θα ξεδιπλώσει τη δράση του σε όλα τα επίπεδα» και συνέχισε: «Μία από τις βασικές θέσεις του Κόμματός μας «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» είναι και η δημιουργία μιας Ειδικής Σχέσης, ενός Ειδικού Καθεστώτος της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Η εμπειρία από τις σχέσεις της  ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο πριν το δημοψήφισμα για το Brexit, καθώς και οι σχέσεις της ΕΕ με την Ιρλανδία και την Δανία, έδειξαν ότι είναι δυνατή εντός της ΕΕ η διαμόρφωση ενός Ειδικού Καθεστώτος, μιας Ειδικής Σχέσης που να διασφαλίζει πλήρη ενάσκηση της εθνικής κυριαρχίας στα πεδία εφαρμογής του Ειδικού Καθεστώτος».

«Εμείς απαιτούμε, παράλληλα με τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους, ειδικές προνομιακές ρυθμίσεις και εξαιρέσεις για κλάδους της Ελληνικής οικονομίας όπως η  γεωργία-κτηνοτροφία, η ενέργεια, η ναυπηγική βιομηχανία κλπ, καθώς και παρεκκλίσεις από τις ρυθμίσεις για την Οικονομική Διακυβέρνηση και το Σύμφωνο Σταθερότητας, με παράλληλη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών προκειμένου να διευκολύνει τη λειτουργία του Ειδικού Καθεστώτος της Ελλάδας εντός της ΕΕ».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μαριάς ανάφερε ότι: «Η τρόικα και οι δυνάμεις της νέας εξάρτησης προχωρούν πλέον ολοταχώς στην εμπέδωση της ξένης κατοχής, στη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, στην παραπέρα κοινωνικοποίηση των ζημιών των τραπεζών και στην επιβολή μισθών και συντάξεων πείνας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Με τη σκληρή λιτότητα κυβέρνηση και τρόικα επιβάλλουν οικονομική ασφυξία στην αγορά και οδηγούν εκατομμύρια συμπολίτες μας στην φτώχεια και την ανεργία, τους νέους μας στην αναγκαστική μετανάστευση, τους ελεύθερους επαγγελματίες στα λουκέτα και τους δανειολήπτες στην απόγνωση. Επιβάλλουν δεκάδες φόρους και χαράτσια. Διαλύουν την αγροτική παραγωγή, το κοινωνικό κράτος, το σύστημα υγείας και την εκπαίδευση. Πτωχεύουν καθημερινά τον ίδιο το λαό μας και οδηγούν χιλιάδες συμπολίτες μας στα συσσίτια. Καταρρακώνουν την περηφάνια και την αξιοπρέπεια όλων μας».

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «ο Ελληνικός  Λαός ετοιμάζεται να στείλει σε τρόικα και κυβέρνηση ηχηρό μήνυμα αντίστασης και  αγώνα γιατί υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ».