Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Παράκληση για τους μαθητές στην Κατερίνη για την έναρξη των σχολικών εξετάσεων

 Ενόψει των ενδοσχολικών και πανελλήνιων εξετάσεων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 5 Μαΐου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως
Κατερίνης, η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

          Στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας προσήλθαν πολλοί μαθητές, οι οποίοι προσευχήθηκαν για το άνωθεν φωτισμό και την επιτυχία τους ενώ έψαλλαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.       Συμπροσευχήθηκαν και πολλοί γονείς και συγγενείς των μαθητών από το Παρεκκλήσιο του Αποστόλου Βαρνάβα.  Την παράκληση έψαλε χορός καθηγητών και μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

          Στο τέλος της Παράκλησης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ανέγνωσε ευχή για το φωτισμό των μαθητών, νουθετώντας τους κατάλληλα για την αξία της προσπάθειας και του αγώνα στη ζωή τους. Εξήρε το αγαθό της μόρφωσης, το οποίο όπως είπε, εμείς θεωρούμε δεδομένο, αλλά σε άλλους λαούς είναι δυσεύρετο και πολύτιμο. Έδωσε τέλος σε όλους ως ευλογία, από μία εικόνα του Χριστού και ένα στυλό, ευχόμενος καλή επιτυχία.

Η ίδια τελετή θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στις έδρες των Αρχιερατικών Περιφερειών και σε άλλες Ενορίες.