Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Δήμος Κατερίνης: «Σημείο Ανάγνωσης» η Δημοτική Βιβλιοθήκη

 Με ένα δημιουργικό εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης σε συνεργασία με την Εθνική
Βιβλιοθήκη της Ελλάδος – Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2017, συμμετείχε στο πρόγραμμα «Σημεία Ανάγνωσης».
Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση το χρονικό διάστημα 02  έως 10 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Ερωτήσεις όπως: Τι διαβάζουμε; Γιατί διαβάζουμε; Πώς διαλέγουμε τι θα διαβάσουμε; Πού βρίσκεται ο αγαπημένος μας χώρος ανάγνωσης; Πότε είναι η στιγμή που γινόμαστε αναγνώστες; Ποιες είναι οι αναμνήσεις μας από τα βιβλία που διαβάσαμε; διαμόρφωσαν απαντήσεις - σημεία πάνω σε έναν χάρτη, που σε μεγάλο βαθμό αποτύπωσε και περιέγραψε το αναγνωστικό κοινό.

Όπως τονίζει η Αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου:

«Ευχαριστούμε τους γονείς που ενθάρρυναν τα παιδιά τους, προκειμένου να αγκαλιάσουν και την συγκεκριμένη δράση. Διαχρονικά, η επαφή ενός παιδιού με τη βιβλιοθήκη είναι μια άτυπη μορφή εκπαίδευσης μέσω της οποίας καλλιεργείται ο γραπτός και ο προφορικός λόγος, η φαντασία και η γνώση. Μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου ζεις πολλές ζωές, γνωρίζεις ανθρώπους και μέρη που ίσως ποτέ να μην επισκεφτείς, μέσα από τους χαρακτήρες του κάθε βιβλίου μαθαίνεις καλύτερα τον ίδιο  σου το χαρακτήρα».


ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ

Τέλος, όπως είναι γνωστό, με αφετηρία συνάντησης τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, αύριο Σάββατο 13 Μαΐου  στις 16:00 και προορισμό την 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (περίπτερο 15 της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος), οι δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού συμμετέχουν από κοινού στο πρόγραμμα: «Ένα κομμάτι από ένα βιβλίο».