Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Αμεσα να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες, Πέμπτη, στην έδρα του Κόμματος στον Περισσό, με το Πανελλήνιο Συντονιστικό
Οργανο Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι».
Ο εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μετέφεραν στο Κόμμα το πάγιο και δίκαιο αίτημα για τη μονιμοποίησή τους, καθώς και ότι το πρόγραμμα όχι μόνο δεν πρέπει να διακοπεί, αλλά και να επεκταθεί.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ προς τα αιτήματά τους και τόνισε ότι το «Βοήθεια στο Σπίτι», η κοινωνική στήριξη συνολικότερα, δεν μπορεί να είναι ούτε στα χέρια των εμπόρων της Υγείας, ούτε αντικείμενο κάποιων εφήμερων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Μετά τη συνάντηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με αφορμή τη συνάντηση που είχαμε με τους εργαζόμενους στο "Βοήθεια στο Σπίτι", θα ήθελα να επισημάνω το εξής: Τόσα χρόνια κρίσης, 8 χρόνια οικονομικής κρίσης, συνεχίζονται οι περικοπές σε συντάξεις, σε χαμηλοσυνταξιούχους, περικοπές σε άτομα με ειδικές ανάγκες, που χρήζουν άμεσης βοήθειας κι αυτοί οι άνθρωποι. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" προσφέρουν απλόχερα αυτή τη δυνατότητα και για 15 χρόνια τούς έχουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τη στιγμή που μόνιμο αίτημα, αλλά και υπόσχεση και της σημερινής κυβέρνησης προεκλογικά, ήταν ότι θα τους μονιμοποιήσει ή τουλάχιστον θα κάνει τις συμβάσεις τους αορίστου χρόνου, φέρνοντας τροπολογία και νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.
Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Το ΚΚΕ συναντήθηκε σήμερα με την αντιπροσωπεία τους, όπου εκφράσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζεται και μέσα στη Βουλή και έξω απ' αυτή, ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το μόνιμο αίτημά τους».
ΤΕ  ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ