Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Έκρηξη στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος

Άνοιξε παγιδευμένο φάκελο μέσα στο αυτοκίνητο με φερόμενο αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών (ο κ.Παπαδήμος είναι Πρόεδρος της Ακαδημίας) - Τραυματίες ο πρώην πρωθυπουργός, ο οδηγός του και ένας συνοδός του - Διατηρούσε τις αισθήσεις του όταν βγήκε από το αυτοκίνητο  

Έκρηξη σημειώθηκε στις 18.30 το απόγευμα στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, στο αυτοκίνητο  στο οποίο επέβαινε ο  Λουκάς Παπαδήμος, όταν ο  πρώην πρωθυπουργός άνοιξε φάκελλο παγιδευμένο με εκρηκτική ύλη και φερόμενο αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών. 

Τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και ο οδηγός του και ένας ακόμη συνοδός τραυματίσθηκαν.   Ο οδηγός και ο συνοδός είναι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδας. 


Δείτε live

Στην ΕΛΑΣ έχει σημάνει συναγερμός για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος  του πρώην πρωθυπουργού και πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έχει μεταβεί στον Ευαγγελισμό, όπως και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έως αυτή την ώρα (19.19) ο Λουκάς Παπαδήμος εκινείτο με το αυτοκίνητό του προς την οδό Μάρνη.  Κάποια στιγμή φαίνεται πως έγειρε προς το πίσω αριστερά κάθισμα του αυτοκινήτου για να ελέγξει την αλληλογραφία του. Τότε πήρε στα χέρια του τον παγιδευμένο με εκρηκτική ύλη φάκελο, ο οποίος εξερράγη όταν τον άνοιξε. 

Η επίθεση θυμίζει έντονα τους Πυρήνες της Φωτιάς: Τον περασμένο Μάρτιο η συγκεκριμένη οργάνωση  είχε αποστείλει σειρά παγιδευμένων φακέλων σε οικονομικούς στόχους στην Ευρώπη με κορυφαίο το φάκελο προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Φερόμενοι αποστολείς των φακέλων μάλιστα ήταν Ελληνες πολιτικοί. 
Τότε, οι Πυρήνες είχαν στείλει μια πρώτη προκήρυξη με την οποία είχαν προαναγγείλει ότι θα ακολουθούσε άλλη, εκτενής, πράγμα που έως τώρα δεν έχει γίνει. «Ορφανή» από πλευράς ανάληψης της ευθύνης παραμένει και η βόμβα στην οδό Σανταρόζα, σε υποκατάστημα της Eurobank. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε προκήρυξη κρατούσε την Αντιτρομοκρατική σε συναγερμό, για το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος. 
Στην ΕΛΑΣ έχει σημάνει γενικός συναγερμός, προκειμένου να ελεγχθεί η αλληλογραφία σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα και ευαίσθητους πιθανούς στόχους, αλλά και στα ΕΛΤΑ και τα κέντρα διανομής τους με πρώτο το κέντρο του Κρυονερίου. 

Η επίθεση με στόχο τον Λουκά Παπαδήμο ξύπνησε μνήμες από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Παραλήπτης του φακέλου ήταν ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τον άνοιξε ο υπασπιστής του Γιώργος Βασιλάκης, ο οποίος σκοτώθηκε επί τόπου. 



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ