Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Θερμαϊκός Κορινού-Αναγέννηση Σφενδάμης 0-1 30η Β' ΕΠΣ Πιερίας Μαζί στην Α' με viral match!

Του Nίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
Εποχή… Αναγέννησης ανέτειλε στον Κορινό, με σφραγίδα Σφενδάμης (1-0), σε

μία ακόμη αποκλειστικότητα του Metrosport.gr, με την απευθείας άνοδο της ομάδας στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας, ακολουθώντας ως δευτεραθλήτρια τον τοπικό Θερμαϊκό, σ’ ένα ακόμη viral παιχνίδι, με φωτιές και καπνούς για… πρώην, νυν και επόμενους, που άναψαν και έσβησαν τόσες φορές όσες και οι κλήσεις της Πυροσβεστικής κάθε καλοκαίρι στον Όλυμπο!
Οι γηπεδούχοι του Ρούλη Παπαδόπουλου, όντας πρωταθλητές εδώ και δύο αγωνιστικές και αγωνιζόμενοι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, προσπαθούσαν, αλλά δεν μπορούσαν να μπουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, ενώ η Σφενδάμη ήταν αυτή που έχασε την πιο κλασική ευκαιρία για να προηγηθεί, σ’ ένα παιχνίδι κέντρου και λεπτών ισορροπιών. Τελικά οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να προηγηθούν, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαυρομάτη, που κέρδισε ο Στάμρε, σε μία επίμαχη φάση, που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, οι οποίες κορυφώθηκαν πάντως, λίγα λεπτά αργότερα, σε νέα επίμαχη φάση, στην αντίθετη περιοχή αυτή τη φορά, με τους παίκτες του Κορινού… να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το μη καταλογισμό της εσχάτης των ποινών. Το αποτέλεσμα παρέμεινε ως έχει στο πρώτο ημίχρονο, με τη Σφενδάμη να προηγείται με 1-0. Η επανάληψη βρήκε τους φιλοξενούμενους με αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω αποβολής του Στάμρε, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ένα γεγονός που δεν πτόησε την Αναγέννηση, που συνέχισε να βγάζει αντεπιθέσεις ξυράφι στο μεγάλο χώρο. Οι παίκτες του Κορινού άρχισαν να πιέζουν και να είναι πιο απειλητικοί, ανεβάζοντας στροφές και πολιορκώντας την αντίπαλη εστία, κυρίως με ψηλές μπάλες, για να ισοφαρίσουν. Οι δύο ομάδες έχασαν ορισμένες ευκαιρίες, μέχρι τη στιγμή που οι γηπεδούχοι ζήτησαν εκ νέου πέναλτι σε χέρι του αρχηγού της Σφενδάμης, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν offside και ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι. Η συνέχεια δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τους Σφενδαμιώτες να επιστρέφουν στην Α' κατηγορία μαζί με το Θερμαϊκό, με την ελπίδα να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο και την επόμενη αγωνιστική χρονιά.
Highlights: οι φίλαθλοι της Σφενδάμης που ακολούθησαν την ομάδα τους στον Κορινό και πανηγύρισαν την απευθείας άνοδο στην Α’ κατηγορία, οι πιτσιρικάδες του Κορινού, που έδωσαν τη δική τους μάχη στην εξέδρα, συνθέτοντας την «κερκίδα της χρονιάς», σ’ ένα ακόμη ξεχωριστό viral βίντεο, οι επίμαχες φάσεις, απείρως περισσότερες και… πιο επίμαχες από τον τελικό του Βόλου!, με το πέναλτι που δόθηκε και τις άλλες δύο περιπτώσεις πέναλτι υπέρ του Κορινού να κρατούν τη μερίδα του λέοντος της αμφισβήτησης και των διαμαρτυριών -με το Μetrosport.gr να δηλώνει αγωνιστικό παρόν σε όλες ανεξαιρέτως-, οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων στο τέλος, εντός του γηπέδου με τους φιλάθλους τους αλλά και στ’ αποδυτήρια, οι πανηγυρισμοί των πρωταθλητών του Κορινού, με σαμπάνιες παρακαλώ και συλλεκτικά t-shirts του πρωταθλήματος!, σε δύο ακόμη viral videos, που αναμένονται προσεχώς, οι επικοί διάλογοι των παικτών με το διαιτητή, κυρίως μετά το μη καταλογισμό του πρώτου πέναλτι που ζητούν οι παίκτες του Κορινού, αλλά και σε άλλα σημεία του αγώνα και με παίκτες της Σφενδάμης, με μυθικές και ανεπανάληπτες ατάκες (παραθέτουμε ένα μόνο χαρακτηριστικό απόσπασμα, παίκτης σε αντίπαλο «δε σου λέω ότι το έκανες επίτηδες», παρέμβαση διαιτητή «δύο μέτρα πιο ψηλά πήδηξε», για να εισπράξει την πληρωμένη απάντηση του πρώτου παίκτη «δε μιλάω με σένα!!!»), οι ατάκες των φιλάθλων προς το διαιτητή «ψηλέ, το’ φαγες εδώ… το παραμύθι», νέες ατάκες παικτών αργότερα, «πω,πω,πω, ογδόντα είκοσι, αδερφέ, είπαμε, όχι κι έτσι!», «εκατό μηδέν σφύριγμα», «μη μιλάτε, ρε, αυτό είδε, τι να κάνουμε;», «διαιτητή, πράσινα φοράμε!», η αποβολή του Στάμρε, οι ανοιξιάτικες… γαλλικές προσφωνήσεις των φιλάθλων, με αφορμή και τις Γαλλικές εκλογές! (δεν το "φάγατε το παραμύθι", έτσι; αστειευόμαστε!), οι ντρίμπλες και τα επιφωνήματα θαυμασμού για τις ενέργειες του επιθετικού της Σφενδάμης I. Στάμρε, οι υπέροχες ενέργειες και τα σπριντ του Π. Στεφανίδη, οι αποκρούσεις του τερματοφύλακα της Αναγέννησης, κυρίως στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με αποκορύφωμα αυτή στη φωτοβολίδα του Δ. Μαυρίδη, οι αντεπιθέσεις της Σφενδάμης και οι χαμένες ευκαιρίες στην κόντρα, ακόμα και με δέκα παίκτες, η ρητορική ερώτηση πιτσιρικά «θ’ ανέβει youtube;» (θ’ ανέβει λέει…), οι τυμπανοκρουσίες του διαιτητή, με τον πάγκο της Σφενδάμης, λίγο πριν τη λήξη και τόσα μα τόσα άλλα μικρά, σημαντικά και ασήμαντα!
Μan of the match: οι παίκτες και των δύο ομάδων, μαζί με τους προπονητές, τις διοικήσεις και τους φιλάθλους, που στήριξαν την προσπάθεια για την επίτευξη του πολυπόθητου στόχου της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία.

Σε εικόνα και ήχο επαγγελματικής ποιότητας.



Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com