Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Τι μας κρύβουν από την επίθεση των ΗΠΑ στην Συρία;

Του Δημήτρη Καζάκη
Ποια είναι τα γεγονότα που οδήγησαν στην πρώτη απευθείας στρατιωτική επίθεση εναντίον της επίσημης Συρίας από τις ΗΠΑ; Στις 4 Απριλίου το πρωί στην
περιοχή Χαν Σαϊκούν, η Συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε αμάχους χρησιμοποιώντας χημικά όπλα.
H μονταζιέρα και ο γκεμπελισμός.
Αυτό κατήγγειλαν οι τζιχαδιστές που ελέγχουν την περιοχή. Εμφάνισαν βίντεο, προϊόν μονταζιέρας με κάποιον εμφανιζόμενο ως εθελοντή γιατρό -ο οποίος αργότερα ταυτοποιήθηκε ως σεσημασμένο εγκληματικό στοιχείο που παλιότερα είχε απασχολήσει τη Βρετανική δικαιοσύνη για την εμπλοκή του σε κυκλώματα τρομοκρατίας και απαγωγές.
Στο βίντεο αυτό που εμφανίστηκε -πού αλλού;- στο διαδίκτυο εμφανίζονται δεκάδες θύματα της υποτιθέμενης επίθεσης με χημικά. Βασικοί πρωταγωνιστές ανήλικα μικρής ηλικίας ακόμη και μωρά, που υποτίθεται ότι ήταν τα κυρίως θύματα αυτής της επίθεσης του καθεστώτος Άσαντ. Δεν υπήρξε κανενός είδους άλλη επιβεβαίωση του περιστατικού και των καταγγελιών.
Παρ' όλα αυτά τα δυτικά μέσα μαζικής εξαπάτησης ξεσάλωσαν εναντίον του Άσαντ σε βαθμό που....
ειλικρινά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο όριο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρωτοσέλιδο της επομένης 5 Απριλίου της Γαλλικής Liberation, όπου εμφανιζόταν ένα κολάζ από νεκρά ανήλικα ως θύματα-παιδιά του Άσαντ. Φυσικά όταν ρώτησαν την υπεύθυνο της εν λόγω αριστερής και δήθεν προοδευτικής εφημερίδας πώς ξέρει ότι όντως ο Άσαντ δολοφόνησε αυτά τα ανήλικα και μάλιστα με χημικά, αυτή απάντησε ότι το θεωρεί λίγο ως πολύ δεδομένο κι επομένως στόχος του πρωτοσέλιδου είναι να εξοργίσει τον κόσμο εναντίον του καθεστώτος, που αρνείται πεισματικά ότι διέπραξε ένα τέτοιο ειδεχθές έγκλημα.
Φυσικά αν εφημερίδες σαν την Liberation βρίσκονταν σ' ένα πολιτισμένο κράτος που σέβεται του πολίτες του, θα είχε επιληφθεί αμέσως η δικαιοσύνη τουλάχιστον για σκόπιμη μόχλευση παθών και εξώθηση σε πόλεμο. Αλλά σήμερα, ακόμη και η Γαλλία, βρίσκεται υπό την δικτατορία του σύγχρονου μεσαίωνα, όπου κυριαρχούν απόλυτα τα συνθήματα του Μεγάλου Αδερφού: Αλήθεια είναι το ψέμα. Ο πόλεμος είναι ειρήνη. Η ελευθερία είναι σκλαβιά. Η άγνοια είναι δύναμη!
Η απόφαση για το χτύπημα
Την επομένη 6 Απριλίου το Reuters μεταδίδει ότι αποτελέσματα αυτοψίας δείχνουν ότι όντως χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στη επίθεση. Πού έγινε η αυτοψία; Στην Τουρκία, παρακαλώ. Μάλιστα, τα αποτελέσματα της αυτοψίας έδειξαν ότι χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον 70 ανθρώπους στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης Μπεκίρ Bozdag. Τριάντα δύο θύματα της επίθεσης της Τρίτης υποτίθεται ότι μεταφέρθηκαν στην Τουρκία όπου έγινε και αυτοψία.
Το γεγονός ότι ακόμη κι αν όντως έγινε αυτοψία και απέδειξε ότι οι νεκροί υπήρξαν θύματα χημικής επίθεσης, από πού συνάγεται ότι γι' αυτήν την επίθεση ευθύνεται η Συριακή αεροπορία. Πάντως όχι από την αυτοψία των θυμάτων. Για να βρεθεί ο ένοχος της επίθεσης με χημικά απαιτείται αυτοψία του χώρου όπου έγινε η επίθεση και κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.
Όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα και άχρηστες λεπτομέρειες για τους δημοσιοκάρφους και τα αφεντικά τους. Οι δηλώσεις αυτές ήταν αρκετές για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump ώστε να κατηγορήσει ευθέως την κυβέρνηση της Συρίας και προσωπικά τον Μπασάρ Άσαντ ότι ξεπέρασε την «κόκκινη γραμμή» με την επίθεση με δηλητηριώδη αέρια κατά αμάχων και είπε ότι τη στάση του απέναντι στη Συρία και τον Άσαντ είχε αλλάξει. Από κει και πέρα άνοιξε ο δρόμος για το πρώτο πολεμικό χτύπημα εναντίον της επίσημης Συρίας.
Με 59 τόμαχοκ...