Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων συμβασιούχων στους τρεις δήμους της Πιερίας όπου είναι απλήρωτοι εδώ και 2,5 μήνες. Η επίσημη δικαιολογία είναι πως η επίτροπος αρνείται  να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμών διότι όπως λέει,  η τροποποίηση του νόμου για την επέκταση των συμβάσεων είναι αντισυνταγματική. 
Αντίθετα σε μια σειρά δήμους της χώρας μας οι επίτροποι έχουν υπογράψει  τα εντάλματα και οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά. Ηθικός αυτουργός για την όλη κατάσταση είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει, λες και είναι η πρώτη φορά που δημιουργούν τέτοιο πρόβλημα. Παίζουν πολίτικο παιχνίδι μαζί με τον κρατικό μηχανισμό σε βάρος των εργαζόμενων, για το ψάρεμα των ψήφων. Καλούμε την κυβέρνηση  να δώσει τώρα λύση έτσι ώστε να πάρουν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους και να μην κρύβεται πίσω από τους υπαλλήλους-επιτρόπους.
Είναι τουλάχιστον πρόκληση να παραβρίσκονται στην κινητοποίηση των απλήρωτων εργαζομένων των τριών Δήμων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτήν την κατάσταση, και μάλιστα να λένε με περίσσια υποκρισία οτι τους συμπαραστέκονται. Λίγη τσίπα δε βλάπτει! 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει παλιά και νέα μνημόνια, τα οποία υπηρετούν  τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι άθλιοι αντεργατικοί νόμοι που ψήφισαν και εφαρμόζονται, (ενώ εξακολουθούν να φέρνουν και νέους στη βουλή για ψήφιση), δεν είναι αυτοί  που δίνουν το δικαίωμα στο  κεφάλαιο και στις τοπικές διοικήσεις να έχουν εργάτες  φθηνούς, ευέλικτους,  χωρίς δικαιώματα όμηρους στην εργοδοσία;  Η δικιά τους πολιτική και οι πολιτικές τον προηγούμενων κυβερνήσεων δεν είναι αυτές   που δίνουν τη δυνατότητα στον κάθε υπαλληλάκο επίτροπο να παίζει  με το πενιχρό μεροκάματο των εργαζομένων, επικαλούμενος τη νομοθεσία για να μην υπογράφει τα εντάλματα πληρωμών; Ποιον κοροϊδεύετε; 
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, 
Το ΠΑΜΕ είναι στο πλευρό σας. Σας δίνουμε το χέρι του αγώνα για να παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους να πάρετε τα δεδουλευμένα και ταυτόχρονα να παλέψουμε  για τα σύγχρονα  δικαιώματά μας. 
Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για Σ.Σ.Ε. για αυξήσεις  στους μισθούς, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!  
Γυρίστε την πλάτη  στα κοράκια του αποπροσανατολισμού. Σε αυτούς που ρίχνουν  κροκοδείλια δάκρυα  για τους  εργαζόμενους ενώ  στην βουλή  ψηφίζουν τους νόμους που παραδίνουν τους εργάτες χειροπόδαρα δεμένους στους κεφαλαιοκράτες.
Γυρίστε την πλάτη  στη  φασιστική Χ.Α που είναι οι εχθρός της εργατικής τάξης και σιδερένια γροθιά του κεφαλαίου. Σ’ αυτούς που πιέζουν στη βουλή να δημιουργηθούν κι άλλοι αντεργατικοί νόμοι. 
Μην τσιμπάτε  και σηκώστε το ανάστημα σας, παραμερίζοντας το φόβο. Μπορούμε μέσα από τον οργανωμένο αγώνα με ξεκάθαρους στόχους  να νικήσουμε! 
Γυρίστε  την πλάτη  στα επιχειρήματα των κυβερνητικών συνδικαλιστών και τον μηχανισμών του δήμου που λένε να περιμένουμε να δούμε λίγο, να  δούμε τι λέει ο νόμος,  φταίει ο επίτροπος, κλπ.   
Συντονίζουμε τον αγώνα πανελλαδικά. Να απαντήσουμε με απεργία. 
Διεκδικήστε εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα και το δικαίωμα στη μόνιμη και  σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα.    


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ! 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!  
                                                    Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ