Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Προς όλους τούς γονείς του πρώτου δημοτικού σχολείου Αιγινίου

Προσοχή! 
Προς όλους τούς γονείς του πρώτου δημοτικού σχολείου Αιγινίου σήμερα Τρίτη 7/2/2017 και ώρα 7:55 έπεσε στην αντίληψη μου παραλίγο τραγωδία με θύμα ένα παιδί 8 ετών, το οποίο στην προσπάθεια του να περάσει απέναντι ανάμεσα απο τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και λόγω της ηλικίας το ύψος του παιδιού δέν ξεπερνούσε τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα! Εκείνη την στιγμή διέρχονταν μπροστά απο το σχολείο με κατεύθυνση προς την πλατεία ενα Hyundai gets πράσινο με ταχύτητα άνω τον 40 χιλιομέτρων Σοκ! πιστεύω οτι ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε το παιδί! 

Αμέσως σήμερα ενημερώθηκε η αστυνομική αρχή της περιοχής μας επίσης και η αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του σχολείου. Η ανταπόκριση ήταν άμεση για να βρεθεί μια λύση το επόμενο διάστημα...

Της επόμενες μέρες θα τεθεί ως επείγον θέμα και στα άλλα μέλη του συλλόγου γονέων του 1ου δημοτικού..

Κρομμύδας Αθανάσιος 
Αντιπρόεδρος συλλόγου γονέων..

ΥΓ: 
 Εξηγήστε στο παιδί σας ότι δε θα είναι πάντα σε θέση να βλέπει κάποιο αυτοκίνητο, οπότε πρέπει να χρησιμοποιεί και την ακοή του και όχι μόνο την όρασή του.
 Μάθετε στο παιδί σας ότι πρέπει πάντα να περπάτα στο πεζοδρόμιο και να διασχίζει το δρόμο μόνο από τη διάβαση πεζών.
 Τα παιδιά είναι ενθουσιώδη, και μπορεί να τρέξουν για να συναντήσουν κάποιον ή για να φτάσουν σε κάποιο σημείο που τα ενδιαφέρει π.χ. στην είσοδο του σχολείου. Μάθετε στο παιδί σας ότι ποτέ δε βιαζόμαστε όταν είμαστε στο δρόμο, γιατί είναι επικίνδυνο.
 Δεν παίζουμε στο δρόμο, γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ενός διερχόμενου οχήματος.