Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Έχασε στο Μενίδι ο Αιγινιακός. Γ.Βλάχος ¨"Δεν βγάλαμε αντίδραση", "Σας πιστεύουμε"

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Δημήτρης Ντάγκρας, ο οποίος
συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη-ανατροπή του Αχαρναϊκού επί του Αιγινιακού (3-1).
Δύο ολόκληρους μήνες περίμενε ο Αχαρναϊκός για να πανηγυρίσει ξανά τη νίκη, αφού τελευταία φορά που είχε γευτεί το τρίποντο ήταν κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα (2-1, 22/12/2016). Έπειτα από επτά σερί ήττες- ενδιάμεσα πήρε στα χαρτιά με τον Πανθρακικό- η ομάδα του Μενιδίου πήρε τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στο σπίτι της κόντρα στον Αιγινιακό. Και μάλιστα με ανατροπή.
Οι «πράσινοι» αγχώθηκαν, καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τον Ζγκούρη (30’), αλλά βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και νίκησαν, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Δημήτρη Ντάγκρα. Ο νεαρός ακραίος μεσοεπιθετικός κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε η ισοφάριση στο 34’, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 68’ με εξαιρετικό αριστερό πλασέ και κλείδωσε τη νίκη στο 71’ με σουτ προ κενής εστίας.
Η ομάδα από το Αιγίνιο έδειξε πολύ καλά στοιχεία, αλλά στο δεύτερο μέρος προδόθηκε από τα αμυντικά της λάθη. Έτσι παρέμεινε για έβδομο σερί παιχνίδι (0-3-4) μακριά από τη νίκη, με αποτέλεσμα να παραμείνει στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.
ΣΚΟΡΕΡ: 34’ Τζέφερσον, 68’, 71’ Ντάγκρας- 30’ Ζγκούρη
ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ (Μίλος Κόστιτς): Ψύχος, Σωτηράκος, Λύρας (55’ Πλαβούκος), Τσεμπερίδης, Καραντασιάδης, Ζαχαρός (68’ Μεζίνι), Ντάγκρας (90’ Μεγαλοοικονόμου), Αναστασίου, Σταμούλης, Τσουβαλτσίδης, Τζέφερσον.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Γιάννης Βλάχος): Καραγκιόζης, Τσολακίδης, Γιαζιτζόγλου, Πασαλίδης, Λιόλιος, Πατράλης, Αντωνιάδης (74’ Γκατσολάρι), Ζούρκος, Ζγκούρη, Σκραπάρας (78’ Παπαδόπουλος), Μπουρντουζάν (67’ Φασίδης).
Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων) 
Βοηθοί: Σινιοράκης (Χανίων), Χαραλαμπόπουλος (Αρκαδίας)


«Δεν βγάλαμε αντίδραση»


Η εικόνα του Αιγινιακού στο δεύτερο μέρος προβλημάτισε και πάλι τον Γιάννη Βλάχο.
Ιδιαίτερα προβληματισμένος για ακόμα μία φορά παρουσιάστηκε ο Γιάννης Βλάχος μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Μενίδι και στις δηλώσεις που έκανε. Μολονότι ο Αιγινιακός παρουσιάστηκε αξιόμαχος κόντρα στον Αχαρναϊκό, εντούτοις στο δεύτερο μέρος κατέρρευσε, όπως συμβαίνει και σε προηγούμενα παιχνίδια. Ένα γεγονός που έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά στον έμπειρο προπονητή.
Το FLnews ήταν το μόνο αθλητικό μέσο που βρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου και σας παραθέτει τα όσα είπε ο Βλάχος:
«Για μας το παιχνίδι χάθηκε στο πρώτο μέρος, εκεί όπου σταθήκαμε αρκετά καλά στο γήπεδο. Δημιουργήσαμε φάσεις, πετύχαμε ένα γκολ και είχαμε τις φάσεις για να σκοράρουμε τουλάχιστον μία φορά ακόμα. Μία ιδιαίτερη στιγμή, αυτή του πέναλτι έγινε το 2-2. Αν και δεν είμαι σίγουρος 100% ότι ήταν πέναλτι.
Η ομάδα έχει συγκεκριμένο θέμα. Έχει δεχθεί το 70% των γκολ στο δεύτερο μέρος. Κάτι αντίστοιχο έγινε και σήμερα. Υπήρχαν στιγμές που ο αντίπαλος στο δεύτερο μέρος έδειξε μία ταχύτητα πιο πάνω από εμάς. Το πιο δύσκολο απ’ όλα είναι το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να βγάλουμε αντίδραση και αυτό μας προβληματίζει, σε συνδυασμό με την μέτρια εικόνα του δευτέρου μέρους».
Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Βασίλης Λιόλιος:
«Είχαμε ένα πολύ κακό αποτέλεσμα. Τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Κρατάμε μόνο τα πρώτα 20 λεπτά, όταν και είχαμε κατοχή και καλή εικόνα στον κακό αγωνιστικό χώρο. Στην συνέχεια το ματς δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται και μετά το 60’ δεχόμαστε συνέχεια γκολ. Θα ανακάμψουμε. Είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη για μας».

«Ντόπες» στους παίκτες του Αιγινιακού από Βλάχο - Νικολαΐδη.
«Σας πιστεύουμε»
Ο Αιγινιακός υπέστη μια ακόμα ήττα (3-1) στη Football League, από τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι αυτή τη φορά. Παρότι έγινε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο η απόδοση των παικτών έπεσε, με αποτέλεσμα να... καταρρεύσουν και να χάσουν.
Μία μέρα μετά, οι Γιάννης Βλάχος και Κώστας Νικολαΐδης μίλησαν στους ποδοσφαιριστές για τον αγώνα στην Αθήνα και τους εξήγησαν ότι εξακολουθούν και πιστεύουν στις δυνατότητές τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Fl News, οι δύο άνδρες τούς είπαν: «Σας εμπιστευόμαστε. Για αυτό ήρθαμε εδώ, γιατί ξέρουμε ότι μπορεί η ομάδα να μείνει στην κατηγορία. Εξακολουθούμε και πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Μέσα από τις προπονήσεις θα βρούμε τον τρόπο να αλλάξουμε την κατάσταση».
Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ που ακολουθεί, την Τετάρτη (22/2), εκτός είναι ο κεντρικός αμυντικός, Λιόλιος, που είναι τιμωρημένος, ενώ λόγω ίωσης δεν προπονήθηκε για μια ακόμα μέρα ο Καρακώστας, σε αντίθεση με τον Μουκίδη.