Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ονοματοθεσία οδών Κολινδρού...

             Η επιτροπή ονοματοθεσίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού αποτελούμενη από τους:
α) Δέσποινα Παπαργυρίου  Πρόεδρο Δ. Κ Κολινδρού και πρόεδρο της εν λόγω Επιτροπής, β) Γεώργιο Μπιζάκη Δ.Σ και γ) Μαριάνα Κομπατσιάρη Δ.Σ  ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά  πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαγδάρη  καθώς και του Προέδρου του Δ.Σ κ. Αυγουστίνου Ανδρικόπουλου όπως επίσης και  του Αντιδημάρχου της ΔΕ Κολινδρού κ. Κωνσταντίνου Κακάνη μετά από συνεχείς συνεδριάσεις ολοκλήρωσε την ονοματοθεσία οδών του Κολινδρού.



          Συνέταξε το πρακτικό που περιλαμβάνει την ονοματοθεσία όλων των ανώνυμων οδών, μετονομασία, επαναπροσδιορισμό των υπαρχόντων και το υπέβαλε στα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού προκειμένου να ληφθεί απόφαση γνωμοδότησης και στην συνέχεια να σταλεί στην περιφέρεια ώστε να επικυρωθεί μα απόφαση του Γενικού Γραμματέα ύστερα από εισήγηση της αρμόδια επιτροπής ονοματοθεσίας.
         Στους ανώνυμους οδούς δόθηκαν ονόματα διακεκριμένων προγόνων μας που συνέβαλαν στην Ιστορία, τον πολιτισμό και στην ανάπτυξη του Κολινδρού, όπως επίσης αγίων (με ονόματα από τα εξωκκλήσια μας), επιφανών ηρώων, ιστορικών, φιλόσοφων της  πατρίδος μας κ.λ.π.


         Για την ονοματοθεσία των οδών ελήφθησαν υπόψη της επιτροπής όλες οι προτάσεις φορέων και πολιτών που κατά καιρούς υπέβαλαν στον Δήμο.
        Ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού δίνει πλέον την δυνατότητα στους πολίτες να έχουν ολοκληρωμένη διεύθυνση κατοικίας που αποτελεί βασικό παράγοντα στα προσωπικά τους στοιχεία όπως αλληλογραφία, Δημόσιες αρχές, Τράπεζες κ.λ.π με τις προδιαγραφές σύγχρονης πόλης,

        Με την λήψη της απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας θα δοθεί στην Δημοσιότητα η λίστα των οδών καθώς και ο χάρτης με αποτυπωμένη την οδό. Με την έγκριση δε της απόφασης του Γενικού Γραμματέα θα εφαρμοστεί η ονοματοθεσία των
οδών  και θα γίνει η ενημέρωση στους χάρτες της google.

       Να σημειωθεί ότι η υπάρχουσα ονοματοθεσία στον Κολινδρό έγινε επί Δημάρχου Στυλιανού Κοντονώτα  στα τέλη της 10/ετίας 1960 για πρώτη φορά.
      Ο Δήμος κάνει γνωστό ότι θα προχωρήσει στη συνέχεια με την ονοματοθεσία  Αιγινίου και μετέπειτα  με της Τοπικές Κοινότητες.