Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Μια φιέστα βγαλμένη από τα παλιά, όπως ακριβώς έκαναν όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μια φιέστα βγαλμένη από τα παλιά, όπως ακριβώς έκαναν όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου

Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκαινιάζει στο νοσοκομείο Κατερίνης το αυτονόητο, τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στην ουσία όμως αυτή δε θα μπορεί να λειτουργήσει  λόγω της έλλειψης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Η εύρυθμη, αξιοπρεπής λειτουργία του νοσοκομείου απαιτεί προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στις παρακάτω ειδικότητες: Πνευμονολόγο, Γαστρεντερολόγο, Νεφρολόγο, Γυναικολόγο, παιδίατρο, ενώ το ιατρικό δυναμικό του νοσοκομείου Κατερίνης αγγίζει το 55% της πληρότητας. Κι όμως! Ενώ η υγεία  νοσεί βαριά, η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διοργανώνει φιέστες!
Μόνο στον ΕΟΠΠΥ μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση κατά 200 εκατομμύρια και, αυτές τις  μειώσεις τις φορτώνουν  στις πλάτες του λαού μέσω, της μεγαλύτερης συμμετοχής  στα φάρμακα, τις εξετάσεις και τα νοσήλια, μέσω των συντάξεων, βουλιάζοντας ακόμα παραπέρα τη λαϊκή οικογένεια στη φτώχεια. Από την άλλη οι ελλείψεις σε  επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, (πάνω από 30.000 κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων), σε  ιατρικό υλικό, οι ελλείψεις σε σύγχρονα μέσα, τα κακοσυντηρημένα κτίρια και ο εξοπλισμός, οι εργασιακές  σχέσεις λάστιχο, τα μπλοκάκια, οι απλήρωτες υπερωρίες, κλπ., επιδεινώνουν την υπάρχουσα κατάσταση. Την ίδια στιγμή ο όγκος της δουλειάς στα νοσοκομεία μεγαλώνει, με αποτέλεσμα το δύσκολο έργο των ιατρών και των νοσηλευτών να γίνεται AKOMA δυσκολότερο λόγω της ελλείψεις προσωπικού και να θέτουν σε  κίνδυνο την υγεία ασθενών και εργαζομένων.  Η υποβάθμισης της υγείας, που ξεκίνησε εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και συνεχίζεται μέχρι σήμερα,  έχει έναν και μοναδικό στόχο: Nα τη μετατρέψουν σε εμπόρευμα, ώστε να υπηρετήσουν  τα επιχειρηματικά συμφέροντα με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του λαού.
Αυτήν η πολιτική, που πάει  χέρι χέρι, με τη φοροληστεία, τις περικοπές των μισθών και συντάξεων, τις κατασχέσεις στο λαϊκό εισόδημα και τη λαϊκή κατοικία, το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και, τα ματωμένα πλεονάσματα  δημιουργεί μια δυσοσμία  στην κοινωνία. Είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός μας να σηκώσει το ανάστημά του και, να πάρει πολίτικο διαζύγιο   από όλους αυτούς που στηρίζουν τις πολιτικές του κεφαλαίου. Να οργανωθεί στα σωματεία και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.
Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για να αυξηθούν  γενναία οι δαπάνες για την υγεία που θα μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες της και, ταυτόχρονα να καταργηθούν όλα τα χαράτσια που επέβαλαν στους ασφαλισμένους και το λαό μέσα από τις εξετάσεις, τα φάρμακα,  τα νοσήλια κ.α.
Να δυναμώσουμε το μέτωπο μέσα από τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς, για σταθερή και μόνιμη δουλειά, για την επαναφορά των Σ.Σ.Ε., για αποκλειστικά  δημόσια δωρεάν, σύγχρονη υγεία, σε όλα τα  επίπεδα, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια, που θα επεκτείνεται με ένα δίκτυο γιατρών και νοσηλευτών, στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, στα χωριά, στις συνοικίες, έτσι ώστε να υπηρετεί με συνέπια τις ανθρώπινες ανάγκες για και όχι το κέρδος.
Η υγεία δε μπορεί να είναι εμπόρευμα αλλά δικαίωμα για όλους εντελώς δωρεάν! 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!   
Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Πιερίας