Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Η Ελλάδα στην δίνη του προγράμματος και της διαρκούς αξιολόγησης

H κοινωνία βρίσκεται στο  καναβάτσο.Το τολμηρό πείραμα της Αριστερής Διακυβέρνησης της   υπερδανεισμένης  χώρας μας απέτυχε οικτρά..

Οσο περνούν οι ημέρες αναδεικνύεται εναργέστερα το πρόβλημα της υγιούς παραμονής μας στην ευρωζώνη ,ξεθωριάζει συνεχώς το όραμα της παραμονής στην ζώνη του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και συνάμα μεγαλώνει,αυξάνεται ο ευρωσκεπτικισμός μεταξύ των πολιτών που δεινοπαθούν ,έρχονται αντιμέτωποι με την πρωτοφανή ακρίβεια.
Αυτή είναι δυστυχώς η θλιβερή πραγματικότητα.,οι διαπραγματεύσεις οδηγούν σε αδιέξοδο,οι δανειστές μας με απληστία και έλλειψη σεβασμού για τον μέσο πολίτη απαιτούν ολοένα και περισσότερα  μέτρα δυσβάσταχτα που μας οδηγούν σταδιακά στην οικονομική εξουθένωση και εξόντωση.
Ο Πρωθυπουργός κ Τσίπρας που προσδοκά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ποσοτική χαλάρωση  χωρίς την παρουσία πλέον του ΔΝΤ εκτοξεύοντας μύδρους και κατηγορίες κατα του  σκληροτράχηλου Γερμανού ΥΠ.ΟΙΚ κ ΣόΙμπλε , παρουσιάζει με την βοήθεια και αρωγή  ορισμένων  media  χειραγώγησης τού ψηφοφόρου και απαξίωσης της αποστολής των  και πρωτίστως μέσω της κρατικής ΕΡΤ μια επίπλαστη,εικονική  πραγματικότητα με στόχο να ανακόψει την καθοδική δημοσκοπική πορεία της Κυβέρνησης του και της άλλοτε υψηλής  δημοφιλίας του.
Μυστικές ,απόρρητες συμφωνίες,συνθηκολογήσεις έγγραφες για συνεννόηση και έγκριση των δανειστών για τυχόν δημοσιονομικές υπερβάσεις δια του κ Τσακαλώτου  και δεσμεύσεις του ΥΠ.ΟΙΚ αποκαλύπτονται και μαζι η επονείδιστη και υποτελής συμπεριφορά των κυβερνώντων που ανναλώνονται σε ψευδολεονταρισμούς για εσωτερική κατανάλωση και παραπλάνηση της υποψιασμένης  κοινής γνώμης.
Παρά την προσπάθεια για δημοσιονομική πειθαρχεία και συμμόρφωση της Ελλάδας που  δανείζεται με υψηλά επιτόκια ακόμη  ,εντούτοις η οικονομική κατάσταση της χώρας παρά τα πλεονασματικά πυροτεχνήματα παραμένει ανησυχητική και μάλλον προβληματική με τον προυπολογισμό να μοιάζει με ελλιπή και μάλλον προβληματικό και ενδεχομένως ανεκτέλεστο . 
Μόνον δυσάρεστες εκπλήξεις μας περιμένουν μέσα στο 2017 ,όσο δέν κλείνει η περίφημη αξιολόγση με την υποχρέωση της Κυβέρνησης να φέρνει κάθε φορά  τα προαπαιτούμενα και να τα ψηφίζει με την απαιτούμενη ελάχιστη κοινοβουλευτική  πλειοψηφία  με διαδικασίες fast trac,με την πιθανότητα προσφυγής στην κάλπη να μοιάζει όλο και περισσότερο πιθανή σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με τούς αμετακίνητους δανειστές.
Η κυβέρνηση επιδιώκει να πετύχει αγωνιωδώς την δημοσιονομική πειθαρχεία και να κερδίσει την εμπιστοσύνη  και καλή βαθμολόγηση των δανειστών στραγγαλίζοντας όμως  περισσότερο τον φορολογούμενο πολίτη.
Επενδύσεις με το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς δέν έρχονται,επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά,βάζουν λουκέτο  η μεταναστεύουν λόγω της υψηλής φορολόγησης και έτσι υπο αυτές τις συνθήκες τό μέλλον μας μόνον ζοφερό και αβέβαιο μοιάζει.
Η κοινωνία δέν αντέχει άλλες περικοπές και μεγαλύτερη ,έκτακτη φορολόγηση και ακρίβεια σε βασικά  καταναλωτικά αγαθά,με παράλληλες μειώσεις και περικοπές μισθών και συντάξεων.
Θα έπρεπε να απασχολήσει σοβαρότερα το οικονομικό επιτελείο ,αφού η συνταγή του ΔΝΤ άσχημες,δυσάρεστες  συνέπειες για τόν πολίτη,να εξετάσει το ενδεχόμενο οικειοθελούς, ηθελημένης αποχώρησης απο την ευρωζώνη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λ.χ 10 ετών με στόχο την εκ θεμελίων  αναζωογόνηση,εξυγίανση  και ανασύνταξη της χωλαίνουσας ελληνικής οικονομίας με κυκλοφορία παράλληλου εθνικού νομίσματος μέχρις ότου να συνέλθουμε,αποπληρώσουμε το εξωτερικό χρέος  μας ύψους περ 320 δις ευρώ ,να απαγκιστρωθούμε απο τις δαγκάνες του ληστρικού ΔΝΤ και των μηχανισμών της ΕΕ και φτιάξουμε λειτουργικό ,ευκίνητο,παραγωγικό  Δημόσιο και κράτος σύγχρονο.

Βασίλης Δ. Νουλέζας
Δικηγόρος ΑΠ