Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Κουκλοθέατρο για τους λιλιπούτειους αναγνώστες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού

 Δήμος Κατερίνης: Κουκλοθέατρο για τους λιλιπούτειους αναγνώστες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού


Την κουκλοθεατρική παράσταση «Ο Μήτρος και ο Τζίμης», μια ιστορία βασισμένη στο μύθο του Αισώπου: «Ο ποντικός του αγρού και της πόλης», από το Κουκλοθέατρο «ΦιλΦαρί», φιλοξένησε με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, η δημοτική βιβλιοθήκη Κορινού το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινότητας (παλαιό δημοτικό σχολείο).


Η γεμάτη ζωντάνια παράσταση ενθουσίασε τους μικρούς θεατές, οι οποίοι την παρακολούθησαν με ενεργό ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο συγκεκριμένος μύθος είναι γεμάτος μηνύματα και προβληματισμούς. Προβάλλονται πολλές από τις ανθρώπινες αξίες όπως η αγάπη, η φιλία, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση του ανθρώπου στο συνάνθρωπο, η αξία της ελευθερίας κ.α. Αξίες που τονίζονται μέσα από την αθωότητα κάποιων ζώων, που ανθρωποποιούνται και προσωποποιούνται, για να σκιαγραφήσει το καθένα τους έναν ανθρώπινο χαρακτήρα.

Όπως σημειώνει η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου: «Όπως αποδείχτηκε με την καλοκαιρινή εκστρατεία και όπως διαπιστώνετε και με την εν λόγω παράσταση, όλες οι δράσεις μας επικεντρώνονται - πέρα από την άμεση επαφή των παιδιών με το βιβλίο - στην ψυχαγωγία, στο δημιουργικό παιχνίδι, ενώ παράλληλα τους δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψουν και να εμπνευστούν συντροφιά με τον κόσμο της γνώσης».