Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Περικλής Αμανατίδης: «Eίμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που η Β’ εθνική δεν έχει τηλεοπτική στέγη. Είναι και κόντρα στις δεσμεύσεις της FIFA»

Του Νίκου Κολίτση (Μetrosport)

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος
της Football League στο Αιγίνιο, μετά το ισόπαλο, χωρίς τέρματα, παιχνίδι ανάμεσα στον Αιγινιακό και τη Λαμία, μίλησαν ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.

Γιώργος Κόλτσης, βοηθός προπονητή (του Μπάμπη Τεννέ) Λαμίας: Το αποτέλεσμα δε μας αφήνει ικανοποιημένους. Είμαστε στενοχωρημένοι. Θέλαμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα το πρωτάθλημα. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Κάποιες ελλείψεις που είχαμε θα μας έδιναν περισσότερες βοήθειες και αυτό μας στοίχισε. Ο Αιγινιακός είναι μία ανταγωνιστική ομάδα και θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Ξεχνάμε το σημερινό παιχνίδι και κοιτάμε το επόμενο εξίσου δύσκολο. Η ομάδα μας έχει μεγάλες δυνατότητες και θα το δείτε στη συνέχεια.
Σε αποκλειστική ερώτηση της «Μ» και του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση, για την καθυστέρηση έναρξης του πρωταθλήματος και το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας, αναφορικά με την εποχή και το επίπεδο προετοιμασίας του καλοκαιριού, ο βοηθός του Μπάμπη Τεννέ δήλωσε: «Όποιος βγει και πει ότι δεν τον επηρέασε η αναμονή, δε θα λέει την αλήθεια και ειδικά οι ομάδες, όπως η δική μας, που έχουν ξεκινήσει νωρίς την προετοιμασία. Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και με φιλικά παιχνίδια για να είμαστε έτοιμοι».

Περικλής Αμανατίδης, προπονητής Αιγινιακού: Μετά το παιχνίδι, το αποτέλεσμα μας αφήνει μία πίκρα, με την έννοια ότι είμαστε πολύ καλοί και δικαιούμαστε ένα γκολ. Η ομάδα που παίζαμε είναι πολύ ποιοτική και ένα από τα φαβορί, που θα διεκδικήσει την άνοδο. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια στους παίκτες της ομάδας μου, που μπορεί να μην τους έχουν κατατάξει στα φαβορί της ανόδου, αλλά μπορούν ν’ αναδειχθούν πρωταγωνιστές. Αυτό θα το καταλαβαίνουν κάθε φορά που θα παίζουν έτσι.
Ξεκινήσαμε πιο αναγνωριστικά στο πρώτο τέταρτο, αλλά αυτό ήταν και το μοναδικό διάστημα που η αντίπαλη ομάδα είχε την πρωτοβουλία. Πλησιάσαμε πολλές φορές το γκολ, αλλά δεν έχω παράπονο. Το γκολ άλλες φορές μπαίνει, άλλες δεν μπαίνει. Η προσπάθεια μένει. Συνεχίζουμε. Πολλοί πίστεψαν ότι το αποτέλεσμα με τον Άρη στο κύπελλο θα μας έριχνε την ψυχολογία. Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και ψυχωμένοι και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Οι στόχοι του Αιγινιακού είναι να σωθεί, να κάνει μία καλή πορεία και να έχει μία ανταγωνιστική ομάδα. Οι στόχοι δεν είναι κάτι να το πεις τον Ιούνιο και να μένεις  δογματικά σ’ αυτό. Οι στόχοι μπορεί ν’ αλλάζουν στιγμή με τη στιγμή. Εμείς έχουμε βάλει και ένα στόχο πιο απτό για τους  παίκτες, για να τον καταλαβαίνουν, να είμαστε καλοί και ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι και βλέπουμε. Έχουμε ρίξει το μέσο όρο ηλικίας και έχουμε φέρει και παίκτες που τους έχει γίνει κίνητρο η φιλοδοξία. Έχω πει στους μικρούς παίκτες, αν μπορούν, να είναι ασταμάτητοι μέσα στο γήπεδο. Είναι η ευκαιρία τους να διακριθούν.
Σε αποκλειστική ερώτηση της «Μ» για την έλλειψη κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης στη FootballLeague και τα συνακόλουθα προβλήματα που δημιουργεί, ειδικά στις ομάδες που τις στηρίζουν μικρότερες τοπικές κοινωνίες, ο προπονητής του Αιγινιακού δήλωσε: «Eίμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που η Β’ εθνική δεν έχει τηλεοπτική στέγη. Είναι και κόντρα στις δεσμεύσεις της FIFA».

Βαγγέλης Πίτκας, τερματοφύλακας Λαμίας: Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε. Δεν είμαστε αυτοί που έπρεπε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα κάτι γι’ αυτό. Είναι η πρώτη αγωνιστική. Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος. Μόνο μέσα από τη δουλειά, μπορούμε να έχουμε τ’ αποτελέσματα που θέλουμε.

Βασίλης Λιόλιος, ποδοσφαιριστής Αιγινιακού: Δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων  μας. Είμαστε λίγο απογοητευμένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Είχαμε περισσότερες κλασικές ευκαιρίες. Δικαιούμαστε το κάτι παραπάνω. Θα είναι μία δύσκολη συνέχεια, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε το στόχο μας.