Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Γενέθλια στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

 Αξέχαστα γενέθλια υπόσχεται η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η οποία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει το εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα
"γενέθλια Σάββατα και Κυριακές". Μέχρι τώρα έχουν διοργανωθεί 190 «πάρτι γενεθλίων» στα οποία συμμετείχαν περίπου 4.700 παιδιά, από 4,5-12 ετών!



Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες που θα ήθελαν να γιορτάσουν τα γενέθλια των παιδιών τους με ξεχωριστό τρόπο, προσκαλώντας τους φίλους τους να συμμετέχουν, ως αυτόνομη ομάδα, σε βιωματικές δραστηριότητες στο καταπράσινο και ασφαλές εκπαιδευτικό μας αγρόκτημα, με την καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένων στελεχών με παιδαγωγική ιδιότητα. 


Μπορούν να οργανωθούν για παιδιά από 5-12 ετών, με την παρουσία των γονέων του εορτάζοντα ή της εορτάζουσας.


Κατά τη διάρκεια του «πάρτι γενεθλίων» τα παιδιά –ανάλογα με το πακέτο που έχουν επιλέξει οι γονείς τους- ξεναγούνται και ενημερώνονται στον αμπελώνα, τον ελαιώνα, τον λαχανόκηπο, το βουστάσιο, το γαλακτοκομείο, το κοτέτσι και το πειραματικό σαλιγκαροτροφείο


Στο τέλος, τα παιδιά με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των στελεχών της Σχολής, χωρισμένα σε μικρότερες ομάδες και φορώντας σκούφους του chef, πλένουν τα λαχανικά και ετοιμάζουν γευστικές προτάσεις


Τα φρέσκα και αγνά προϊόντα από το αγρόκτημα και η φαντασία των παιδιών είναι αρκετά ώστε να δημιουργήσουν ένα υπέροχο λιτό γεύμα! Επίσης, ετοιμάζουν με τα χεράκια τους την γενέθλια τούρτα.


Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι επιθυμητές η Αμερικανική Γεωργική Σχολή προχωρά στις απαραίτητες μετατροπές ώστε το πρόγραμμα να είναι λειτουργικό κι ευχάριστο στην εφαρμογή του. 


Πρόσθετα στις παραπάνω προτάσεις, υπάρχει η δυνατότητα να διοργανώσουν οι γονείς για τους συγγενείς και φίλους τους ένα κέρασμα (ελαφρύ σνακ ή και γεύμα) σε συνεργασία με το επισιτιστικό τμήμα FZONE της Σχολής.