Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Δημήτριος Χλεμές: Θερμές ευχαριστίες προς την οικογένεια του Αθανασίου Κομψελίδη για τη συμβολή της στην επίτευξη πολιτισμικού προγράμματος Πανεπιστημίου της Μόσχας

Το χρονικό διάστημα από 11 μέχρι και 20 Νοεμβρίου 2016 φιλοξενήθηκε στον Κολινδρό μια επιστημονική ομάδα 2 καθηγητριών και μιας μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Τμήματος
Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Λομονόσωφ της Μόσχας. Η φιλοξενία έγινε στα πλαίσια προγράμματος που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και στόχευε στην ανθρωπολογική και γλωσσολογική μελέτη στοιχείων του ελληνικού πολιτισμού. Ο Κολινδρός επιλέχθηκε ως περιοχή με μακραίωνη ιστορία και παράδοση και η επιστημονική ομάδα κατέγραψε έθιμα του γάμου, της γέννησης και του θανάτου. 


Καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη του προγράμματος έπαιξε η φιλοξενία (το πρόγραμμα προέβλεπε φιλοξενία σε κάποιο σπίτι), των τριών γυναικών της επιστημονικής ομάδας την οποία και ανέλαβε η οικογένεια του συμπατριώτη μας Αθανάσιου Κομψελίδη. 
Θα ήθελα, μια και ήμουν ο συνδετικός κρίκος της Περιφερειακής Ενότητας και της οικογένειας, να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην οικογένεια του Αθανάσιου Κομψελίδη για την άψογη φιλοξενία, τις δύσκολες αυτές περιόδους που διανύει η πατρίδα μας.

Δημήτριος Χλεμές