Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με εξετάσεις απόκτησης πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τις εξετάσεις για την

απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη, Β’ περιόδου 2016,σύμφωνα με τις διατάξεις της με αρ. πρωτ.: 38200/1136/2011 (ΦΕΚ 1969/Β’/02-09-2011) Απόφασης του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων «Περί κανονισμού λειτουργίας ερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου» και της με αρ.πρωτ.: οικ.16046/425/Φ310/02-03-2012 (ΑΔΑ:Β4ΩΡ1-0Ρ8) εγκυκλίου του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων:

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα εξετάσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης (16ο Χλμ. Ε.Ο. Θεσ/νίκης –Πολυγύρου) την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 09:00 το πρωί. 
            Οι συγκεκριμένες εξετάσεις γίνονται και για λογαριασμό της Διεύθυνσης Μεταφορών Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Δικαιολογητικά οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών στην οποία ανήκουν γεωγραφικάμέχρι και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016. Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις.

Για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εξετάσεις θα επιδεικνύεται στην Επιτροπή η αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή βιβλιάριο υγείας ή άδεια οδήγησης.
Η εξέταση θα γίνει με τη χρήση Η/Υ σε ερωτηματολόγια πολλαπλών επιλογών σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην με αρ.πρωτ.:38200/1136/2011 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1969/Β’/02-09-2011).
Για την υποβοήθηση των ενδιαφερομένων, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, στη διαδρομή: Επικοινωνίες → Ραδιοερασιτέχνες παρ.11 → υποπαράγραφος 11.7 (http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=1160&id=&tid=1184), έχουν αναρτηθεί δύο αρχεία (PDF) με ερωτηματολόγια από την ύλη των εξετάσεων, ένα για την κατηγορία «1» και ένα για την κατηγορία «Εισαγωγικού Επιπέδου». Επίσης, έχει αναρτηθεί σχετικό λογισμικό για την εκπαίδευση και αυτοαξιολόγηση των ενδιαφερομένων.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στις εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών είναι τα παρακάτω:
1. Αίτηση στην οποία ο υποψήφιος να επιλέξει και το κατάλληλο τετραγωνάκι για την κατηγορία πτυχίου που επιθυμεί («κατηγορία 1» ή «εισαγωγικού επιπέδου). Βρίσκεται στην ιστοσελίδα http://www.yme.gr/?tid=263&aid=0.
2. Αντίγραφο (σε απλή, μη επικυρωμένη φωτοτυπία) δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας οδήγησης για την ταυτοποίηση του ενδιαφερόμενου και τη διαπίστωση της ημερομηνίας γέννησης.
3. Σε περιπτώσεις υπηκόων άλλων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, αποδεικτικά έγγραφα που σχετίζονται με τα στοιχεία τους, την ηλικία, υπηκοότητα και τη μόνιμη διαμονή τους συμπεριλαμβανομένης και της άδειας παραμονής, στις περιπτώσεις που προβλέπεται.
4. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρεται η ταχυδρομική διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας του (Υπεύθυνη Δήλωση είναι η πίσω σελίδα της αίτησης).
5. Το προβλεπόμενο e-παράβολο των 26€. Το παράβολο εκτυπώνεται από την ι-στοσελίδα του Υπουργείου οικονομικών:

(https://www1.gsis.gr/sgsisapps/eparavolo/public/welcome.htm)
με κωδικό παραβόλου «5113».
6. Ανταποδοτικό τέλος υπέρ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, χρηματικού ύψους  6€, το οποίο ο υποψήφιος μπορεί να καταβάλλει είτε εντός της Υπηρεσίας στο μηχάνημα Easy Pay είτε με κατάθεση στον υπ. αριθμ.: 6215-030024-719 λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς.
7. Δύο φωτογραφίες έγχρωμες - όχι απαραίτητα διαβατηρίου (υποβάλλονται μετά την επιτυχή έκβαση των εξετάσεων).
8. Με δεδομένο ότι κατά την ημέρα υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στις εξετάσεις οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρωμένο το δωδέκατο (12ο) έτος της ηλικίας τους και να έχουν αποδεικτικό αποφοίτησης από δημοτικό σχολείο, οι υποψήφιοι παρακαλούνται να καταθέσουν είτε αποδεικτικό αποφοίτησης από δημοτικό σχολείο ή αποδεικτικό αποφοίτησης από τάξη γυμνασίου ή λυκείου ή οποιοδήποτε άλλο πτυχίο δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
9. Φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών (αν διαθέτει ο υποψήφιος) τριτοβάθμιας εκ-παίδευσης (Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ) της ημεδαπής ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής, κατεύθυνσης ηλεκτρονικής ή ηλεκτρολογίας ή τηλεπικοινωνιών, προκειμένου ο υποψήφιος να απαλλαγεί από τη γραπτή εξέταση στο κεφάλαιο Α΄ «Τεχνικά Θέματα». Στην περίπτωση αυτή, το ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών είναι πενήντα (50) ερωτήσεων για την «κατηγορία 1» και ογδόντα (80) ερωτήσεων για την κατηγορία «εισαγωγικού επιπέδου».
Οι επιτυχόντες θα λάβουν το πτυχίο τους από την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών στην οποία ανήκουν γεωγραφικά.

  
Όσοι από τους επιτυχόντες επιθυμούν να λάβουν και άδεια ραδιοερασιτεχνικού σταθμού θα πρέπει να υποβάλουν στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών που ανήκουν γεωγραφικά τα παρακάτω δικαιολογητικά που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων (http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=405&id=&tid=405):

• Το e-παραβολο των 26€ έχει κωδικό «5115».
• Απαιτείται εκ νέου το ανταποδοτικό τέλος των 6€ υπέρ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις Υπηρεσίες Μεταφορών Θεσσαλονίκης.
• Στην Υπεύθυνη Δήλωση θα πρέπει να δηλώνεται ο μόνιμος χώρος εγκατάστασης του σταθμού βάσης, οι εναλλακτικές θέσεις εγκατάστασης αυτού και η διεύθυνση μόνιμηςκατοικίας.