Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Τροποποίηση προγραμματισμένης ομιλίας κ. Χρήστου ΓΙΑΝΝΑΡΑ

Ανακοινώνεται ότι λόγω ασθενείας δεν θα παρευρεθεί ο ομιλητής κ. Χρήστος ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στην
προγραμματισμένη εκδήλωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ως εξής: 
Στο πρώτο μέρος η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου  "Ι. Σακελλαρίδης"
Υπό την Διεύθυνση του μαέστρου Ευθυμίου Μαυρίδη θα παρουσιάσει επιλεγμένα Χορωδιακά τραγούδια της.


Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα προβληθεί σε βίντεο ολόκληρη η ομιλία του κ. Χρήστου ΓΙΑΝΝΑΡΑ η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26-11-2012.
  


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Χρήστος Γιανναράς είναι σύγχρονος Έλληνας καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και του Παρισιού (Σορβόνη). Είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, του St. Vladimir's Orthodox Seminary της Νέας Υόρκης και της Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.
Από το 1982 μέχρι το 2002 υπήρξε τακτικός καθηγητής της φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας Δίδαξε φιλοσοφική ορολογία, και μέθοδο, πολιτική φιλοσοφία και πολιτιστική διπλωματία. Επίσης έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια Παρισιού, Γενεύης, Λωζάννης και Κρήτης.
Έχει επιδείξει πλούσιο συγγραφικό έργο με θεματολογία που σχετίζεται με την έρευνα των διαφορών ανάμεσα στην ελληνική και στην δυτικοευρωπαϊκή φιλοσοφία και ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. 
Ο Χρήστος Γιανναράς υπήρξε υπότροφος του γερμανικού Ιδρύματος Υποτροφιών "Alexander von Humboldt Stiftung". Είναι εκλεγμένο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων, καθώς επίσης και της Διεθνούς Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Επιστημών (Academie International des Sciences Humaines) (Βρυξέλλες). Παρέμβαινε και συνεχίζει να παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα μέσω τακτικής αρθρογραφίας στις εφημερίδες, Το Βήμα, παλαιότερα, επί 13 χρόνια, και από το 1993 μέχρι σήμερα στην Καθημερινή, με παράλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις.


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο   Πρόεδρος
    Κωνσταντίνος Κορομπίλης    Tel. 0030-23510-34288