Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Για ίδρυση Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ) με έδρα τον Κολινδρό δεσμεύτηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Συνάντηση στο πλαίσιο  εξεύρεσης λύσης για το Αστυνομική Τμήμα Κολινδρού
 Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Υπουργείο
Προστασίας του Πολίτη, συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημητρίου Αναγνωστάκη με τον Δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελο Λαγδάρη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτριο Ζαφείρη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η  Βουλευτής Πιερίας  κυρία Μπέτυ Σκούφα.


Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα της διατήρησης του Αστυνομικού Τμήματος Κολινδρού και ανέπτυξε λεπτομερώς όλα τα επιχειρήματα και τους λόγους, οι οποίοι, κατά τη γνώμη του, συνηγορούν στην αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του εν λόγω τμήματος, όπως άλλωστε προβάλλονται και στην με αριθ. 266/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης αναγνώρισε τη βασιμότητα των επιχειρημάτων  και κατανόησε τις θέσεις του Δημάρχου για την ανησυχία των κατοίκων από την απουσία αστυνόμευσης και την αποψίλωση της Δ.Κ. Κολινδρού από μια κρίσιμη υπηρεσία, ωστόσο υποστήριξε πως πολιτική του Υπουργείου είναι να υφίσταται σε κάθε Δήμο και ένα Αστυνομικό Τμήμα.


Έτσι απέναντι στο επίμονο αίτημα του Δημάρχου και στην επιχειρηματολογία του πως δεν υπάρχει οικονομικό κόστος από τη λειτουργία του Α.Τ. Κολινδρού, υποχώρησε μερικώς με τη δέσμευση να ιδρυθεί μόνιμη  Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ)  με έδρα την Δ.Κ Κολινδρού και με καθημερινή παρουσία Τοπικού Αστυνόμου (Τ.Α) στο κτίριο (με ωράριο Δημόσιων Υπηρεσιών) για την εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως έκδοση Ταυτοτήτων, περιστατικά κλοπών, διαρρήξεων, διενέξεων και μηνύσεων.
 Το Υπουργείο, επίσης,  θα παραχωρήσει το υπάρχον κτίριο στον Δήμο για την αξιοποίησή του. Αν αποδειχθεί, σύμφωνα με την δέσμευση του Υπουργείου, ότι δεν ικανοποιείται επαρκώς η Αστυνόμευση της περιοχής, το όλο θέμα θα επανεξεταστεί.
        
                             

                                          Γραφείο τύπου Δήμου Πύδνας Κολινδρού