Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

51α ΔΗΜΗΤΡΙΑ: «AIDA» ΤΟΥ ΒΕΡΝΤΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η όπερα «Aida» του Τζιουζέπε Βέρντι θα παρουσιαστεί στις 15, 17 και 18 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο των 51ων Δημητρίων, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
(Αίθουσα Φίλων Μουσικής- Κτήριο Μ1), στις 20.00.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε συμπαραγωγή με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την εταιρία Skull of Yorick Productions.
Στις συναυλίες συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Dariusz Mikulski (15/10) καθώς και του Χάρη Ηλιάδη (17 και 19/10), η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου, μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA) και μέλη της Στρατιωτικής Μουσικής του Γ΄ Σώματος Στρατού «Μέγας Αλέξανδρος».
 Οι παραστάσεις της όπερας του Βέρντι, που χωρίζεται σε τέσσερις πράξεις, βασισμένες στο λιμπρέτο του Antonio Ghislanzoni, θα παρουσιαστούν με ελληνικούς υπέρτιτλους.
Η σκηνοθεσία είναι της Ζαμίρα Πασκιέρι, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Αθανάσιου Κολαλά, οι φωτισμοί της Έλενας Κώτση και τα βίντεο του Marc Molinos.

Διανομή:
Αΐντα: Σοφία Μητροπούλου
Άμνερις: Κασσάνδρα Δημοπούλου
Ρανταμές: Φίλιππος Μοδινός
Αμονάσρο: Armando Puklavec
Ράμφης: Βασίλης-Δεναχής Κωστόπουλος
Βασιλιάς: Κωνσταντίνος Κατσάρας
Αγγελιαφόρος: Γιάννης Μαστρογιάννης
Αρχιέρεια: Χριστίνα Μαβίνη

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 30€, 25€, 20€, 15€ και 10€ (μαθητικό - φοιτητικό - κάτοχοι κάρτας ανεργίας).