Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

 Από 24 έως 30 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική εκδρομή της
Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και στους Αγίους Τόπους με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.


Του Προσκυνήματος ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος. Τον Σεβασμιώτατο και τους προσκυνητές υποδέχθηκε ενθέρμως ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ. Θεόφιλος.


Στην εν λόγω συνάντηση ο Σεβασμιώτατος εξεδήλωσε την χαρά , διότι επισκέπτεται και πάλι τους Αγίους Τόπους μετά των προσκυνητών. Ο Σεβασμιώτατος επίσης ευχαρίστησε  τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. ΘΕΟΦΙΛΟ για την ιδιαίτερη ευλογία που έδωσε να μεταφερθεί ο Τίμιος Σταυρός μετά Τιμίου Ξύλου από το σκευοφυλάκιο του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως στην Πιερία τον περασμένο Μάϊο, συγκεκριμένα στον Κολινδρό. Αναφέρθηκε στα πνευματικά οφέλη που προέκυψαν από το προσκύνημα στους κατοίκους της Πιερίας και άλλων ομόρων περιοχών.


Ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές  συμμετείχαν  στα εγκώμια της Παναγίας έμπροσθεν του Θεομητορικού Μνήματος στην Γεθσημανή καθώς και στις εόρτιες  εκδηλώσεις της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 


Στη συνέχεια τελέσθηκε ο Αγιασμός στον Ιορδάνη Ποταμό και επίσκεψη στα υπόλοιπα Προσκυνήματα της Αγίας Γής.