Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…(Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε , από θέση αρχής)

 Mε συνοπτικές διαδικασίες ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής από τα κόμματα του κεφαλαίου το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, αναδεικνύοντας τη σύμπλευσή τους για την προώθηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων. Η κοκορομαχία που σημειώθηκε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορούσε το ποιος μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τους «επενδυτές». 
Το ΚΚΕ ψήφισε κατά του νομοσχεδίου, αποκαλύπτοντας τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού για το λαό της Αττικής.
Η Χρυσή Αυγή το καταψήφισε εστιάζοντας στο γεγονός ότι το τίμημα είναι χαμηλό. Μάλιστα, ο ειδικός αγορητής της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης, Γ. Σαχινίδης, εντόπισε και «θετικά» σημεία στο νομοσχέδιο, όπως το γεγονός ότι τάχα θα δοθεί ένα χιλιόμετρο παραλίας για «ελεύθερη» πρόσβαση από όλη αυτή την τεράστια έκταση.
Το νομοσχέδιο συζητήθηκε με τις καθιερωμένες fast track διαδικασίες του «κατεπείγοντος» σε μία συνεδρίαση. 
Με το νομοσχέδιο εγκρίνεται η συμφωνία που υπέγραψε το καλοκαίρι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ήταν η σύμβαση που είχε συνάψει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με μια κοινοπραξία επιχειρήσεων, κεντρικό ρόλο στην οποία έχει ο όμιλος Λάτση και στην οποία συμμετέχει ένας όμιλος απ' το Κατάρ και ένας όμιλος real estate με έδρα στο Χονγκ Κονγκ και μεγάλο όγκο επενδύσεων σε ακίνητα στις ΗΠΑ.
«Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού προσφέρεται σήμερα για να κάνουμε θαρραλέα βήματα οργάνωσης της πάλης των εργαζόμενων και του λαού της περιοχής στην κατεύθυνση απόκρουσης της γενικότερης επίθεσης και αξιοποιώντας, άμεσα, την πάλη ενάντια στην προώθηση της καπιταλιστικής αυτής επένδυσης. Για την τελική και οριστική ακύρωσή της», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπαςστην Ολομέλεια της Βουλής για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ τουΚΚΕ